• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 • Έχετε κόψει καπίστρι… εν όψει των εκλογών, πρώην – νυν και αεί στο δήμο Ήλιδας!!!

Έχετε κόψει καπίστρι… εν όψει των εκλογών, πρώην – νυν και αεί στο δήμο Ήλιδας!!!

Δημήτρης ΚωνσταντόπουλοςΥποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας:

Έχετε κόψει καπίστρι… εν όψει των εκλογών, πρώην – νυν και αεί στο δήμο Ήλιδας!!!

 

Πιο είναι το τεκμήριο της αξιοπιστίας των πεπραγμένων σας έως σήμερα για να επιμένετε να μιλάτε και για το μέλλον στο δήμο;;;

Μας προκαλείτε να σας απαντάμε βάζοντας φρένο στον λαϊκισμό σας…

Επί 2 ολόκληρα χρόνια, από τη στιγμή που αποφασίσαμε και ιδρύσαμε τη νέα δημοτική παράταξη «ΉΛΙΔΑ – Η Κοινωνία μπροστά» και ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας στις επερχόμενες εκλογές την 8η Οκτώβρη 2023 (σε 9 μήνες), με πλήρη γνώση, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης προέβη με ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε ενημέρωση των συμπολιτών μου για όλα τα θέματα του δήμου μας. Πιστεύω πλέον ότι δεν υπάρχει συμπολίτης μου που μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν γνωρίζει. Σίγουρα δεν αναφέρομαι σ’αυτούς που ενώ η καρδιά τους και η ψυχή τους φωνάζει για το κατάντημα στο δήμο Ήλιδας, αυτοί για προσωπικά οφέλη ή φιλοδοξίες κάνουν ότι δεν βλέπουν, δεν γνωρίζουν.

Αυτούς τους αφήνω στον εαυτό τους και τη μιζέρια τους.

 

Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία προς τις εκλογές και οι πολίτες έχουν την πλήρη ευθύνη να αποφασίσουν για το μέλλον του δήμου μας και για το μέλλον το δικό τους, με κεντρικό άξονα την καθημερινότητά μας.

Προσωπικά ως πολίτης αλλά πλέον με την ευθύνη του υποψήφιου δημάρχου Ήλιδας, κοιτάζω και αναλύω το παρελθόν στο δήμο μας που αφορούν πρακτικές, νοοτροπίες, συμπεριφορές και πλέον χωρίς άλλες αναλύσεις παρά επισημάνσεις όταν απαιτείται για βελτιώσω το μέλλον μας.

Είναι δέσμευση αρχής και τιμής απέναντι σε όλες και όλους τους συμπολίτες μου που μ΄ενδιαφέρει πάντα να περπατάω χαμογελαστός και να σας κοιτάζω στα μάτια χωρίς ενοχές επιθυμώ και επιδιώκω σχέση εμπιστοσύνης.

 

Εν όψει των εκλογών στο δήμο μας σε λίγους μήνες, το κατεστημένο νοοτροπίας, αντίληψης και συμπεριφορών που όλοι μας πλέον γνωρίζουμε και κυρίως οι πολίτες που καθημερινά συζητούν είτε βιώνουν με τις πράξεις αλαζονείας τους, ήδη ξεκίνησε το προεκλογικό έργο της ντροπής παλαιοκομματικού χαρακτήρα.

Η μόνη τους επιδίωξη να ξεγελάσουν, τους συμπολίτες μας για μια ακόμη φορά με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου και την παραμονή τους στην εξουσία για τη διαχείριση του δήμου.

ΝΑΙ!!! Είναι όλοι μαζί ενωμένοι διότι πανικοβάλλονται στην ιδέα και μόνο ότι θα χάσουν τη «πίτα» και το μαχαίρι, που επί 30 χρόνια έχον καταφέρει να κάνουν απόκτημά τους και έχοντας όλες και όλους εμάς στο δήμο «παλιάτσους» της ζωής.

 

Μετά από 3,5 χρόνια που ήταν εξαφανισμένοι από τους πολίτες, από το δήμο, από την Αμαλιάδα, από τα χωριά μας, από τα προβλήματα, από τα μικρά και μεγάλα που καθορίζουν την καθημερινότητά μας, θυμήθηκαν σήμερα, 9 μήνες πριν τις εκλογές, ότι υπάρχουν και προβαίνουν σε πράξεις και τοποθετήσεις και πάλι χωρίς σοβαρότητα, χωρίς ντροπή, χωρίς υπευθυνότητα για το μέλλον μας στο δήμο Ήλιδας.

Εθισμένοι σε χρηματοδοτήσεις, αναθέσεις, συμβάσεις, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις τύπου για το εν Αθήναι και φωτογραφήσεις υπογραφών, ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης χάνοντας κάθε μέτρο, με απ’ ευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων, ανακοινώνει έργα. Άλλα τα είχε υπόψιν του προ 20ετίας, άλλα τα είχε ξεχάσει, άλλα του δημιουργήθηκαν οι ιδέες σήμερα παραμονή εκλογών.

Αντί επί 3,5 χρόνια να συμμαζέψει αυτά που ο ίδιος πριν το 2014 είχε εγκαταλείψει, είτε που και ο πρώην δήμαρχος κος Χριστοδουλόπουλος δημιούργησε επί της θητείας του, όπως υποσχόταν και διαλαλούσε ο δήμαρχος το 2019, όλα αυτά δεν τον αφορούν σήμερα, επανέρχεται να προβαίνει σε νέες απ’ ευθείας αναθέσεις έργων εκατομμυρίων που η τύχη τους θα εξαρτηθεί από την επόμενη δημοτική αρχή.

Η απλή λογική λέει ότι: είτε ο δήμαρχος έχει συνεργασίες με εταιρείες και εργολάβους, μια μορφή δέσμευσης αλληλεξάρτησης, που σήμερα κοιτάζει να δώσει απ’ ευθείας αναθέσεις για να προλάβει ασκώντας και μορφή πίεσης για στήριξή τους από τους εργολάβους, δεσμεύοντας το δήμο και τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, είτε ο δήμαρχος πλέον κινείται σε κατάσταση φυγής… και προβαίνει σε πράξεις πολιτικές χωρίς αντίκρισμα, αλλά για να έχει να λέει…

 

Για ότι τίθεται απ’ ευθείας ανάθεση και για ότι υπογράφεται πλέον, είναι δεδομένο και προσωπικά έχω ήδη δηλώσει ότι δεσμεύομαι, θα περάσουν από μικροσκόπιο και υπάρχουν τρόποι και διαδικασίες νομιμότητας – σχέση μελέτης με την κατασκευή του έργου και κόστους κατασκευής, όταν με τη στήριξη των συμπολιτών μας αναδειχθούμε νέα δημοτική αρχή από τις επερχόμενες εκλογές.

 

Θυμήθηκαν όλοι μαζί τώρα ότι η Αμαλιάδα απαιτεί περιφερειακούς δρόμους, ένα αίτημα της πόλης και των πολιτών δεκαετιών ενώ δεν ίδρωνε το αυτί κανενός επί δεκαετίες.

Μετά την προσωπική μου συνάντηση με τον Πρόεδρο και των Δ/νων σύμβουλο της Ολυμπία Οδού προ ημερών, όπου έθεσα συγκεκριμένα ζητήματα για το δήμο μας και την κατασκευή περιφερειακών δρόμων στην Αμαλιάδα σε σύνδεση με τον άξονα Πατρών – Πύργου, ξαφνικά ο δήμαρχος θυμήθηκε ότι το είχε σκεφτεί προ 20ετίας, όπως ο ίδιος είπε, και αφού διετέλεσε ήδη 5 θητείες δήμαρχος σήμερα κατεπειγόντως προβαίνει σε υπογραφή ανάθεσης κατασκευής ενός τμήματος, μας λέει, περιφερειακού δρόμου στην Αμαλιάδα. Που θα γίνει στο μέλλον. Παράλληλα υπάρχει παρέμβαση και από τον κο. Κράλλη διεκδικώντας την πατρότητα της ιδέας κατασκευής περιφερειακού δρόμου στην Αμαλιάδα.

Δεν μπορώ να πιστέψω το επίπεδο αλλά και την νοοτροπία προσώπων που επί 10ετίες αποτελούσαν και αποτελούν την πολιτική ηγεσία στο δήμο μας και τους στηρίζαμε και ψηφίζαμε.

Δυστυχώς κάθε ημέρα που περνάει μου φαντάζουν για γέλια και για κλάματα…

 

Όσον αφορά στην παρέμβαση για την πατρότητα της ιδέας κατασκευής του περιφερειακού δρόμου στην Αμαλιάδα αγαπητέ κε Κράλλη, δεν αποτελεί ώρα αλήθειας όπως λες, αλλά συγνώμη που θα τοποθετηθώ, αποτελεί αιτιολογία και παραδοχή σας απέναντι στον τόπο και στους πολίτες για την εγκληματική σας αδιαφορία επί 26 χρόνια.

Είναι τουλάχιστον ντροπή να αναφέρετε ότι το 1996 υπήρξε ιδέα κατασκευής περιφερειακού δρόμου στην Αμαλιάδα και επί δημαρχίας σας προχωρήσατε απλά σ’ ένα διαγωνισμό εκπόνησης μελέτης και σήμερα, 26 χρόνια μετά, να μιλάτε για ιστορική εξέλιξη.

Ιστορικό φαινόμενο για το δήμο μας και τον τόπο, αποτελεί το γεγονός ότι επί 30 χρόνια έχετε τρία πρόσωπα ενεργή παρουσία από τη θέση του δημάρχου με την εμπιστοσύνη που σας δώσαμε όλοι οι πολίτες και τα πεπραγμένα σας αποτυπώνονται  στην πραγματικότητα που ζούμε σήμερα στο δήμο Ήλιδας.

Επίσης θυμίζω ότι από το 1996 έως σήμερα πέρασαν πολλές κυβερνήσεις στη χώρα, όπως επίσης και δημοτικές αρχές αλλά με 3 πρόσωπα ως δήμαρχοι.

Οι ευθύνες εξ ολοκλήρου γι’ αυτό το κατάντημα του τόπου μας και του δήμου Ήλιδας που μας έχουν οδηγήσει όλους τους πολίτες στην ανέχεια και υπομονή είναι αποκλειστικά και σε κύριο βαθμό στις δημοτικές αρχές και δημάρχους και ΟΧΙ στις κυβερνήσεις κε Κράλλη. Μην επιδιώκετε συνδέσεις είτε επίρριψη ευθυνών σε κυβερνήσεις και ουδόλως επιδίωξη σύνδεσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κόμματα, επιστρέφοντας στο παρελθόν.

 

Από κυβερνήσεις δώθησαν χρήματα και πλουσιοπάροχα αλλά που ήταν η διαχείριση από τους δημάρχους των έργων του δήμου έως σήμερα;;;

 

 • Μήπως δεν δόθησαν πάνω από 6.000.000 για την κατασκευή και λειτουργία Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου μας από το Υπουργείο Υγείας;; Λειτουργεί σήμερα;; Ο Δήμος δεν ήταν ο διαχειριστής του έργου;;
 • Μήπως για το διυλιστήριο για να έχουμε νερό στα χωριά και την πόλη μας δόθηκαν στο σύνολο έως σήμερα πάνω από 60.000.000 ευρώ; Λειτουργεί το διυλιστήριο;; Ακόμη και ανήμερα των Φωτών η Αμαλιάδα δεν είχε νερό και όπου τρέχει η βρύση βγαίνει λάσπη.
 • Μήπως ακόμη και για τη κατασκευή στην Αμαλιάδα σύγχρονου και Ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητηρίου δόθηκαν περίπου 1.000.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο; Λειτουργεί σήμερα;; Τεράστια χρέη ακόμα και στη ΔΕΗ από το Δήμο και η ΔΕΗ κάθε φορά κατεβάζει το διακόπτη παροχής ρεύματος.
 • Μήπως για ποδηλατόδρομο στην Αμαλιάδα δόθηκαν περίπου 2.000.000 ευρώ; Λειτουργεί ποδηλατόδρομος;; Υπάρχουν ποδήλατα;; Τμήματα ποδηλατόδρομου στη πόλη χωρίς συνέχεια μεταξύ τους και με απαράδεκτα κολωνάκια να δεσπόζουν στον στραγγαλισμό της πόλης υπάρχουν.
 • Μήπως για βιοκλιματικό πάρκο δόθηκαν περίπου 4.000.000 ευρώ; Υπάρχει βιοκλιματικό πάρκο;; Ένα αίσχος παρατηρεί είτε πολίτης είτε επισκέπτης στο κέντρο της πόλης.
 • Πόσα χρήματα δόθηκαν για την αρχική δημιουργία χώρου στέγασης ΤΕΙ στην Αμαλιάδα;; Που εν συνεχεία ο δήμος διεκδίκησε εκατομμύρια και τα έλαβε από την πολιτεία για τη κατασκευή σύγχρονου κτιρίου πανεπιστημιακών σχολών. Και καλώς τα έλαβε και καλώς η πρόταση. Αλλά τι είδους κτίριο κατασκευάστηκε;; Που έτρεχε νερό στον προθάλαμο της εισόδου;; Που δεν υπήρχε δρόμος ασφαλής και φωτισμένους για τους φοιτητές; Ποια ήταν η στήριξη των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας; Πόσο κόστισε η μεταφορά θερμοκηπίου από το Αγρίνιο στην Αμαλιάδα;; Μήπως 120.000 ευρώ;; Και που είναι τώρα;; Που τελικά ούτε Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει στην Αμαλιάδα σήμερα;;

Μπορώ να σας αναφέρω πλήθος ακόμα τέτοιων ντροπιαστικών καταστάσεων που μελέτες πράξατε με κόστους εκατομμυρίων χωρίς όρια, που συμβάσεις και αναθέσεις έργων με εργολάβους και εταιρείες υπήρξαν κατά συρροή στο δήμο μας, που έργα ξεκίνησαν αλλά στο δρόμο κατασκευής τους είτε οι μελέτες άλλαξαν σχέδιο, είτε οι εργολάβοι ζητούσαν και τα ρέστα. Οι πολίτες και η πολιτεία πάντα χρηματοδοτούσαν αλλά σήμερα κοιτάζουμε την πραγματικότητα που απέχθεια και οργή προκαλεί.

 

Χορός εκατομμυρίων στο δήμο Ήλιδας από δημάρχους και στους πολίτες ούτε ένα έργο ολοκληρωμένο και λειτουργικό.

Και σ’ όλα αυτά, η καθ’ ύλην υπεύθυνη επί 30 χρόνια υπήρξε είτε η εκάστοτε δημοτική αρχή είτε ο εκάστοτε δήμαρχος που φρόντιζε να αποφασίζει και διατάσσει και άλλοι να ψηφίζουν και να υπογράφουν…

 

 • Τον Οκτώβρη αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στο δήμο Ήλιδας… Σίγουρα δεν θα είμαι απλός κομπάρσος διότι δεν έχω δεσμεύσεις, είμαι ελεύθερος και υπάρξει αλλαγή εποχής.

 

 • Το λόγο έχουν οι πολίτες του δήμου Ήλιδας που θα καθορίσουν και το μέλλον στον τόπο μας.
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

«Επιστρέφω» μετά την διάλυση της Βουλής – Πιο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ από ποτέ ο Κώστας Τζαβάρας! (Συνέντευξη)

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, είχε ο δημοσιογράφος του «Ilia.news» Κώστας Κουτσουβέλης με τον πρώην Υπουργό και …

Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA,αποκαλυπτικός και καυστικός όπως πάντα! (ηχητικά)

  Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA, πιο αποκαλυπτικός από ποτέ άλλοτε!   Για όλους και για όλα μίλησε ο …

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Κώστας Τζαβάρας

Πληροφορίες του Ilia.news κάνουν λόγο, ότι σοβαρή Πρόταση στον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία κ. …

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Αμαλιάδας

Ένα νεαρό άτομο μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Πύργου, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην …

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Ήλιδας – Συνελήφθη γυναίκα στην Αμαλιάδα για παράνομα τυχερά παίγνια!

Η κατηγορούμενη με το ρόλο του μπούκερ, προσέλκυε πελάτες προκειμένου να συμμετάσχουν μέσω διαδικτύου σε τυχερά παίγνια Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής …

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου ο Νώντας Κυριαζής

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου ανακοίνωσε ο κ. Νώντας Κυριαζής. Μάλιστα, αμέσως μετά …

 • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
 • Έχετε κόψει καπίστρι… εν όψει των εκλογών, πρώην – νυν και αεί στο δήμο Ήλιδας!!!

Έχετε κόψει καπίστρι… εν όψει των εκλογών, πρώην – νυν και αεί στο δήμο Ήλιδας!!!

Δημήτρης ΚωνσταντόπουλοςΥποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας:

Έχετε κόψει καπίστρι… εν όψει των εκλογών, πρώην – νυν και αεί στο δήμο Ήλιδας!!!

 

Πιο είναι το τεκμήριο της αξιοπιστίας των πεπραγμένων σας έως σήμερα για να επιμένετε να μιλάτε και για το μέλλον στο δήμο;;;

Μας προκαλείτε να σας απαντάμε βάζοντας φρένο στον λαϊκισμό σας…

Επί 2 ολόκληρα χρόνια, από τη στιγμή που αποφασίσαμε και ιδρύσαμε τη νέα δημοτική παράταξη «ΉΛΙΔΑ – Η Κοινωνία μπροστά» και ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας στις επερχόμενες εκλογές την 8η Οκτώβρη 2023 (σε 9 μήνες), με πλήρη γνώση, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης προέβη με ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε ενημέρωση των συμπολιτών μου για όλα τα θέματα του δήμου μας. Πιστεύω πλέον ότι δεν υπάρχει συμπολίτης μου που μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν γνωρίζει. Σίγουρα δεν αναφέρομαι σ’αυτούς που ενώ η καρδιά τους και η ψυχή τους φωνάζει για το κατάντημα στο δήμο Ήλιδας, αυτοί για προσωπικά οφέλη ή φιλοδοξίες κάνουν ότι δεν βλέπουν, δεν γνωρίζουν.

Αυτούς τους αφήνω στον εαυτό τους και τη μιζέρια τους.

 

Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία προς τις εκλογές και οι πολίτες έχουν την πλήρη ευθύνη να αποφασίσουν για το μέλλον του δήμου μας και για το μέλλον το δικό τους, με κεντρικό άξονα την καθημερινότητά μας.

Προσωπικά ως πολίτης αλλά πλέον με την ευθύνη του υποψήφιου δημάρχου Ήλιδας, κοιτάζω και αναλύω το παρελθόν στο δήμο μας που αφορούν πρακτικές, νοοτροπίες, συμπεριφορές και πλέον χωρίς άλλες αναλύσεις παρά επισημάνσεις όταν απαιτείται για βελτιώσω το μέλλον μας.

Είναι δέσμευση αρχής και τιμής απέναντι σε όλες και όλους τους συμπολίτες μου που μ΄ενδιαφέρει πάντα να περπατάω χαμογελαστός και να σας κοιτάζω στα μάτια χωρίς ενοχές επιθυμώ και επιδιώκω σχέση εμπιστοσύνης.

 

Εν όψει των εκλογών στο δήμο μας σε λίγους μήνες, το κατεστημένο νοοτροπίας, αντίληψης και συμπεριφορών που όλοι μας πλέον γνωρίζουμε και κυρίως οι πολίτες που καθημερινά συζητούν είτε βιώνουν με τις πράξεις αλαζονείας τους, ήδη ξεκίνησε το προεκλογικό έργο της ντροπής παλαιοκομματικού χαρακτήρα.

Η μόνη τους επιδίωξη να ξεγελάσουν, τους συμπολίτες μας για μια ακόμη φορά με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου και την παραμονή τους στην εξουσία για τη διαχείριση του δήμου.

ΝΑΙ!!! Είναι όλοι μαζί ενωμένοι διότι πανικοβάλλονται στην ιδέα και μόνο ότι θα χάσουν τη «πίτα» και το μαχαίρι, που επί 30 χρόνια έχον καταφέρει να κάνουν απόκτημά τους και έχοντας όλες και όλους εμάς στο δήμο «παλιάτσους» της ζωής.

 

Μετά από 3,5 χρόνια που ήταν εξαφανισμένοι από τους πολίτες, από το δήμο, από την Αμαλιάδα, από τα χωριά μας, από τα προβλήματα, από τα μικρά και μεγάλα που καθορίζουν την καθημερινότητά μας, θυμήθηκαν σήμερα, 9 μήνες πριν τις εκλογές, ότι υπάρχουν και προβαίνουν σε πράξεις και τοποθετήσεις και πάλι χωρίς σοβαρότητα, χωρίς ντροπή, χωρίς υπευθυνότητα για το μέλλον μας στο δήμο Ήλιδας.

Εθισμένοι σε χρηματοδοτήσεις, αναθέσεις, συμβάσεις, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις τύπου για το εν Αθήναι και φωτογραφήσεις υπογραφών, ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης χάνοντας κάθε μέτρο, με απ’ ευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων, ανακοινώνει έργα. Άλλα τα είχε υπόψιν του προ 20ετίας, άλλα τα είχε ξεχάσει, άλλα του δημιουργήθηκαν οι ιδέες σήμερα παραμονή εκλογών.

Αντί επί 3,5 χρόνια να συμμαζέψει αυτά που ο ίδιος πριν το 2014 είχε εγκαταλείψει, είτε που και ο πρώην δήμαρχος κος Χριστοδουλόπουλος δημιούργησε επί της θητείας του, όπως υποσχόταν και διαλαλούσε ο δήμαρχος το 2019, όλα αυτά δεν τον αφορούν σήμερα, επανέρχεται να προβαίνει σε νέες απ’ ευθείας αναθέσεις έργων εκατομμυρίων που η τύχη τους θα εξαρτηθεί από την επόμενη δημοτική αρχή.

Η απλή λογική λέει ότι: είτε ο δήμαρχος έχει συνεργασίες με εταιρείες και εργολάβους, μια μορφή δέσμευσης αλληλεξάρτησης, που σήμερα κοιτάζει να δώσει απ’ ευθείας αναθέσεις για να προλάβει ασκώντας και μορφή πίεσης για στήριξή τους από τους εργολάβους, δεσμεύοντας το δήμο και τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, είτε ο δήμαρχος πλέον κινείται σε κατάσταση φυγής… και προβαίνει σε πράξεις πολιτικές χωρίς αντίκρισμα, αλλά για να έχει να λέει…

 

Για ότι τίθεται απ’ ευθείας ανάθεση και για ότι υπογράφεται πλέον, είναι δεδομένο και προσωπικά έχω ήδη δηλώσει ότι δεσμεύομαι, θα περάσουν από μικροσκόπιο και υπάρχουν τρόποι και διαδικασίες νομιμότητας – σχέση μελέτης με την κατασκευή του έργου και κόστους κατασκευής, όταν με τη στήριξη των συμπολιτών μας αναδειχθούμε νέα δημοτική αρχή από τις επερχόμενες εκλογές.

 

Θυμήθηκαν όλοι μαζί τώρα ότι η Αμαλιάδα απαιτεί περιφερειακούς δρόμους, ένα αίτημα της πόλης και των πολιτών δεκαετιών ενώ δεν ίδρωνε το αυτί κανενός επί δεκαετίες.

Μετά την προσωπική μου συνάντηση με τον Πρόεδρο και των Δ/νων σύμβουλο της Ολυμπία Οδού προ ημερών, όπου έθεσα συγκεκριμένα ζητήματα για το δήμο μας και την κατασκευή περιφερειακών δρόμων στην Αμαλιάδα σε σύνδεση με τον άξονα Πατρών – Πύργου, ξαφνικά ο δήμαρχος θυμήθηκε ότι το είχε σκεφτεί προ 20ετίας, όπως ο ίδιος είπε, και αφού διετέλεσε ήδη 5 θητείες δήμαρχος σήμερα κατεπειγόντως προβαίνει σε υπογραφή ανάθεσης κατασκευής ενός τμήματος, μας λέει, περιφερειακού δρόμου στην Αμαλιάδα. Που θα γίνει στο μέλλον. Παράλληλα υπάρχει παρέμβαση και από τον κο. Κράλλη διεκδικώντας την πατρότητα της ιδέας κατασκευής περιφερειακού δρόμου στην Αμαλιάδα.

Δεν μπορώ να πιστέψω το επίπεδο αλλά και την νοοτροπία προσώπων που επί 10ετίες αποτελούσαν και αποτελούν την πολιτική ηγεσία στο δήμο μας και τους στηρίζαμε και ψηφίζαμε.

Δυστυχώς κάθε ημέρα που περνάει μου φαντάζουν για γέλια και για κλάματα…

 

Όσον αφορά στην παρέμβαση για την πατρότητα της ιδέας κατασκευής του περιφερειακού δρόμου στην Αμαλιάδα αγαπητέ κε Κράλλη, δεν αποτελεί ώρα αλήθειας όπως λες, αλλά συγνώμη που θα τοποθετηθώ, αποτελεί αιτιολογία και παραδοχή σας απέναντι στον τόπο και στους πολίτες για την εγκληματική σας αδιαφορία επί 26 χρόνια.

Είναι τουλάχιστον ντροπή να αναφέρετε ότι το 1996 υπήρξε ιδέα κατασκευής περιφερειακού δρόμου στην Αμαλιάδα και επί δημαρχίας σας προχωρήσατε απλά σ’ ένα διαγωνισμό εκπόνησης μελέτης και σήμερα, 26 χρόνια μετά, να μιλάτε για ιστορική εξέλιξη.

Ιστορικό φαινόμενο για το δήμο μας και τον τόπο, αποτελεί το γεγονός ότι επί 30 χρόνια έχετε τρία πρόσωπα ενεργή παρουσία από τη θέση του δημάρχου με την εμπιστοσύνη που σας δώσαμε όλοι οι πολίτες και τα πεπραγμένα σας αποτυπώνονται  στην πραγματικότητα που ζούμε σήμερα στο δήμο Ήλιδας.

Επίσης θυμίζω ότι από το 1996 έως σήμερα πέρασαν πολλές κυβερνήσεις στη χώρα, όπως επίσης και δημοτικές αρχές αλλά με 3 πρόσωπα ως δήμαρχοι.

Οι ευθύνες εξ ολοκλήρου γι’ αυτό το κατάντημα του τόπου μας και του δήμου Ήλιδας που μας έχουν οδηγήσει όλους τους πολίτες στην ανέχεια και υπομονή είναι αποκλειστικά και σε κύριο βαθμό στις δημοτικές αρχές και δημάρχους και ΟΧΙ στις κυβερνήσεις κε Κράλλη. Μην επιδιώκετε συνδέσεις είτε επίρριψη ευθυνών σε κυβερνήσεις και ουδόλως επιδίωξη σύνδεσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κόμματα, επιστρέφοντας στο παρελθόν.

 

Από κυβερνήσεις δώθησαν χρήματα και πλουσιοπάροχα αλλά που ήταν η διαχείριση από τους δημάρχους των έργων του δήμου έως σήμερα;;;

 

 • Μήπως δεν δόθησαν πάνω από 6.000.000 για την κατασκευή και λειτουργία Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου μας από το Υπουργείο Υγείας;; Λειτουργεί σήμερα;; Ο Δήμος δεν ήταν ο διαχειριστής του έργου;;
 • Μήπως για το διυλιστήριο για να έχουμε νερό στα χωριά και την πόλη μας δόθηκαν στο σύνολο έως σήμερα πάνω από 60.000.000 ευρώ; Λειτουργεί το διυλιστήριο;; Ακόμη και ανήμερα των Φωτών η Αμαλιάδα δεν είχε νερό και όπου τρέχει η βρύση βγαίνει λάσπη.
 • Μήπως ακόμη και για τη κατασκευή στην Αμαλιάδα σύγχρονου και Ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητηρίου δόθηκαν περίπου 1.000.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο; Λειτουργεί σήμερα;; Τεράστια χρέη ακόμα και στη ΔΕΗ από το Δήμο και η ΔΕΗ κάθε φορά κατεβάζει το διακόπτη παροχής ρεύματος.
 • Μήπως για ποδηλατόδρομο στην Αμαλιάδα δόθηκαν περίπου 2.000.000 ευρώ; Λειτουργεί ποδηλατόδρομος;; Υπάρχουν ποδήλατα;; Τμήματα ποδηλατόδρομου στη πόλη χωρίς συνέχεια μεταξύ τους και με απαράδεκτα κολωνάκια να δεσπόζουν στον στραγγαλισμό της πόλης υπάρχουν.
 • Μήπως για βιοκλιματικό πάρκο δόθηκαν περίπου 4.000.000 ευρώ; Υπάρχει βιοκλιματικό πάρκο;; Ένα αίσχος παρατηρεί είτε πολίτης είτε επισκέπτης στο κέντρο της πόλης.
 • Πόσα χρήματα δόθηκαν για την αρχική δημιουργία χώρου στέγασης ΤΕΙ στην Αμαλιάδα;; Που εν συνεχεία ο δήμος διεκδίκησε εκατομμύρια και τα έλαβε από την πολιτεία για τη κατασκευή σύγχρονου κτιρίου πανεπιστημιακών σχολών. Και καλώς τα έλαβε και καλώς η πρόταση. Αλλά τι είδους κτίριο κατασκευάστηκε;; Που έτρεχε νερό στον προθάλαμο της εισόδου;; Που δεν υπήρχε δρόμος ασφαλής και φωτισμένους για τους φοιτητές; Ποια ήταν η στήριξη των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας; Πόσο κόστισε η μεταφορά θερμοκηπίου από το Αγρίνιο στην Αμαλιάδα;; Μήπως 120.000 ευρώ;; Και που είναι τώρα;; Που τελικά ούτε Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει στην Αμαλιάδα σήμερα;;

Μπορώ να σας αναφέρω πλήθος ακόμα τέτοιων ντροπιαστικών καταστάσεων που μελέτες πράξατε με κόστους εκατομμυρίων χωρίς όρια, που συμβάσεις και αναθέσεις έργων με εργολάβους και εταιρείες υπήρξαν κατά συρροή στο δήμο μας, που έργα ξεκίνησαν αλλά στο δρόμο κατασκευής τους είτε οι μελέτες άλλαξαν σχέδιο, είτε οι εργολάβοι ζητούσαν και τα ρέστα. Οι πολίτες και η πολιτεία πάντα χρηματοδοτούσαν αλλά σήμερα κοιτάζουμε την πραγματικότητα που απέχθεια και οργή προκαλεί.

 

Χορός εκατομμυρίων στο δήμο Ήλιδας από δημάρχους και στους πολίτες ούτε ένα έργο ολοκληρωμένο και λειτουργικό.

Και σ’ όλα αυτά, η καθ’ ύλην υπεύθυνη επί 30 χρόνια υπήρξε είτε η εκάστοτε δημοτική αρχή είτε ο εκάστοτε δήμαρχος που φρόντιζε να αποφασίζει και διατάσσει και άλλοι να ψηφίζουν και να υπογράφουν…

 

 • Τον Οκτώβρη αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στο δήμο Ήλιδας… Σίγουρα δεν θα είμαι απλός κομπάρσος διότι δεν έχω δεσμεύσεις, είμαι ελεύθερος και υπάρξει αλλαγή εποχής.

 

 • Το λόγο έχουν οι πολίτες του δήμου Ήλιδας που θα καθορίσουν και το μέλλον στον τόπο μας.
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

«Επιστρέφω» μετά την διάλυση της Βουλής – Πιο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ από ποτέ ο Κώστας Τζαβάρας! (Συνέντευξη)

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, είχε ο δημοσιογράφος του «Ilia.news» Κώστας Κουτσουβέλης με τον πρώην Υπουργό και …

Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA,αποκαλυπτικός και καυστικός όπως πάντα! (ηχητικά)

  Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA, πιο αποκαλυπτικός από ποτέ άλλοτε!   Για όλους και για όλα μίλησε ο …

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Κώστας Τζαβάρας

Πληροφορίες του Ilia.news κάνουν λόγο, ότι σοβαρή Πρόταση στον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία κ. …

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Αμαλιάδας

Ένα νεαρό άτομο μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Πύργου, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων