ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

«Ήξεις-αφίξεις» γύρω από τη λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης! (φώτο)


Έντονος προβληματισμός επικράτησε στη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης, αναφορικά με τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας του.

Εν αναμονή του πορίσματος της υπηρεσίας των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ), τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους από την καθυστέρηση που υπάρχει γύρω από την  ανακοίνωση του πορίσματος.

Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του δήμου για την διενέργεια άμεσης αυτοψίας στο σχολείο, τόνισε ότι η Δ.Α. αναμένει το πόρισμα προκειμένου να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Στο πρόβλημα αναφέρθηκαν εξάλλου  ο διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Ηλείας Παν. Ζεύλας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας στο δήμο Πηνειού Σάκης Γεωργόπουλος και ο διευθυντής του 2ου Δ.Σ. Γαστούνης Νίκος Κλάδης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε εξάλλου στις δηλώσεις του Ηλείου υφυπουργού Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκη, ο οποίος χαρακτήρισε ακατάλληλο το σχολείο, στον οποίο ασκήθηκε κριτική ότι δεν λαμβάνει την απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου.