ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ήρθε επιτέλους η ώρα για Ομάδες Παραγωγών στην Ηλεία !


Ο Θ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Ήρθε επιτέλους η ώρα για Ομάδες Παραγωγών στην Ηλεία !   

  • Τροπολογία που προτείνει η Ευρωβουλή για τη νέα ΚΑΠ φέρνει ειδικές διατάξεις για τα μέλη οργανώσεων

 

« Ήρθε επιτέλους η ώρα να κινητοποιηθούμε εδώ στην Ηλεία. Εκείνο που επισημαίνω όπου και αν βρίσκομαι είναι ότι μόνο με την δημιουργία ομάδων παραγωγών θα κερδίσουμε το στοίχημα της αγροτικής ανάπτυξης.

Η τροπολογία από την Ευρωβουλή για τη νέα ΚΑΠ μας επιβεβαιώνει…» Τα παραπάνω δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  θοδωρής Βασιλόπουλος με αφορμή  την γενναία µεταρρύθµιση στο πρόγραµµα των Νέων Αγροτών που προτείνει µε ψήφισµά της η Ευρωβουλή στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, ώστε να µην χάνουν οι νεαροί παραγωγοί το δικαίωµα συµµετοχής στο πριµ ακόµη και αν έχουν εγκατασταθεί πριν την έκδοση της προκήρυξης, εφόσον όµως είναι µέλη οργανώσεων παραγωγών ή συνεταιριστικών δοµών.

H τροπολογία αυτή αφορά στο Άρθρο 69  της ΚΑΠ και έχει σκοπό να δώσει την ευελιξία στα κράτη-µέλη να καθορίζουν ειδικές διατάξεις για γεωργούς νεαρής ηλικίας εφόσον συµµετέχουν σε συλλογικό σχήµα, αφενός για να ενθαρρύνεται η συνεργασία των αγροτών και αφετέρου περιπτώσεις που για κάποιο µικρό χρονικό διάστηµα που είναι εγκατεστηµένος ένας νεαρός αγρότης, να µην µπορεί να χάσει το πριµ.

Παράλληλα προβλέπεται στο Άρθρο 69 να ενταχθεί και πρόγραµµα πρόωρης συνταξιοδότησης, µε το πριµ σε αυτή την περίπτωση να µπορεί να φτάσει το 1/3 του ποσού που θα δώσουν τα κράτη για τους νέους αγρότες (σ.σ το όριο για νέους αγρότες είναι 100.000 ευρώ).

Σηµειώνεται εδώ πως τίποτα ακόµα δεν έχει «κλείσει» στα νοµικά κείµενα της ΚΑΠ για τα οποία συνεχώς προτείνονται τροποποιήσεις και µένει να φανεί ποιες από αυτές τελικά θα βρουν το δρόµο τους στον τελικό κανονισµό.