ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίδρυση ιστορικού φωτογραφικού αρχείου Αμαλιάδας Σπύρου Μπεράτη στο κληροδότημα Λεχουρίτη

  • 15
    Shares

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Κον ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΤΡΙΝΟ

 

ΘΕΜΑ  << ΙΔΡΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ   ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΕΡΑΤΗ  ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ >>

 

Κύριε Πρόεδρε,

Ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας , Σπύρος Μπεράτης, έχει οργανώσει με το πάθος που τον διέκρινε για την ιστορία της Αμαλιάδας, ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο , αφιέρωμα

Στην ιστορική μνήμη της πόλης , που την απεικονίζει φωτογραφικά δεκαετίες στο παρελθόν.

Η Δημοτική μας παράταξη αντιλαμβάνεται ότι η επιλογή του χώρου που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την λειτουργία του εν λόγο ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ, είναι το πρόσφατα ανακατασκευασθέν κληροδότημα ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ , που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά , σημείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διευκολύνει την πρόσβαση της επισκεψιμότητα στα εν λειτουργία ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Οι προτεινόμενες χρήσεις του κληροδοτήματος ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ για ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ή ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ,διατυπώνουμε την γνώμη ότι δεν συγκεντρώνουν τις κατάλληλες  προϋποθέσεις  για ένταξη λειτουργίας τους στο κληροδότημα ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ.

Στην  πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/9/2019 , διατυπώσαμε προτάσεις εναλλακτικές  για συζήτηση όταν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό που σήμερα κρίνεται επείγον είναι η συγκρότηση ειδικής επιτροπής , για αξιολόγηση και τοποθέτηση του  ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ στο ισόγειο και πρώτο όροφο  του κληροδοτήματος ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ.

Κύριε Πρόεδρε,

Η επιτάχυνση  εισαγωγής  του εν λόγο θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , κρίνεται κατεπείγουσα  λόγω ειδικών συνθηκών.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ

 


  • 15
    Shares