ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αίας Γαστούνης: Τί έγινε με’ κείνο το τρένο που έβλεπε, τα άλλα τρένα να περνούν!


Κυριακή 16 Μαρτίου 2019! Πάει σχεδόν ένας χρόνος. Η Ολυμπιάδα Γουμέρου, με γκολ του Νίκου Γεωργίου στο 25ο λεπτό, κερδίζει με 1-0 μέσα στη Γαστούνη τον Αίαντα. Είναι το απόλυτο «σοκ» για την ιστορική ομάδα της Ηλείας. Η τοπική κοινωνία, οι φίλαθλοι της ομάδας, οι παράγοντες, αλλά και η ποδοσφαιρική κοινότητα της Γαστούνης, συνταράσσεται συθέμελα. Ίσως, το πάθημα αυτό, λίγες μόνο μέρες μετά την ήττα-αποκλεισμό, ξανά από την Ολυμπιάδα, για το Κύπελλο, να φέρουν τα πάνω-κάτω στον Αίαντα. Να είναι το «ράπισμα» που θα έφερνε την αφύπνιση όλων.

 

Δυο μήνες μετά, στις 15 Μαρτίου, ο Αίας θα έχει λάβει το μήνυμα, θα έχει διδαχθεί το μάθημα. Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος της Α1 κατηγορίας, θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μελών. Θα εκμεταλλευτεί τη συγκυρία που θέλει εντός λίγων ημερών να διεξάγονται οι τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή, οπότε να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και ενδιαφέρον για τα κοινά. Θα κινηθεί αστραπιαία και θα καλέσει να παραστούν όλοι όσοι είχαν πάψει να ασχολούνται με την ομάδα. Το αποτέλεσμα, θα είναι εντυπωσιακό. Η απήχηση που θα υπάρξει θα είναι τεράστια. Οι παρευρισκόμενοι, θα ομονοήσουν ότι εκείνο που χρειάζεται η ομάδα, είναι τρία πράγματα. Πρώτον: Απόφαση, Δεύτερον: Επένδυση, Τρίτον: Γνώση.

Το τρίπτυχο αυτό, δεν θα αργήσει να μπει σε εφαρμογή. Αφού συμφώνησαν ότι ο Αίας πρέπει να καταστεί ξανά πρωταγωνιστής, αφού διαπιστώθηκε ότι τα απαραίτητα κεφάλαια βρέθηκαν, απέμενε να δρομολογηθούν και οι διαδικασίες ώστε να συγκροτηθεί το Δ.Σ. και να αυτό να πλαισιωθεί από τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις. Όλα έγιναν με ταχύτητα. Οι αποφάσεις πάρθηκαν, ο προγραμματισμός ξεκίνησε.

Σήμερα, δέκα μήνες μετά, ο Αίας βρίσκεται στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε και έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Βρίσκεται στους Ημιτελικούς Κυπέλλου, ένα βήμα πριν τον Τελικό, απέναντι στον Παμβουπρασιακό της Γ΄ Εθνικής. Σήμερα, δέκα μήνες μετά, η προσπάθεια όσων πίστεψαν σε αυτό το σχέδιο και στήριξαν την ομάδα, δικαιώνεται. Μπορεί κάθε αθλητική δραστηριότητα αυτή τη στιγμή να έχει σταματήσει, αλλά είναι βέβαιο ότι όποτε επαναρχίσει, θα βρει έναν Αίαντα σε εντελώς διαφορετική μοίρα από κάθε προηγούμενο χρόνο. Θα βρει τον Αίαντα στη βαθμολογία ψηλότερα από πάντοτε ισχυρή Δόξα Νέας Μανολάδας, τον περσινό Πρωταθλητή Ξενοφώντα, τη Νίκη Τραγανού της Γ΄ Εθνικής πέρσι και του τίτλου πρόπερσι, τον Αστέρα Αμαλιάδας, Πρωταθλητή Γ΄ Εθνικής πρόπερσι. Ομάδες, τις οποίες τα τελευταία χρόνια,  έβλεπε σαν ένα σταματημένο τρένο, που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν, για να θυμηθούμε και ένα ροκ τραγούδι της δεκαετίας του ’90, από το συγκρότημα Τρύπες.