Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
20.8 C
Pýrgos

Αίτημα για άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και προτάσεις μέτρων ανακούφισης

spot_img

“ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνιο Πατρινό

ΘΕΜΑ: “Αίτημα για άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και προτάσεις μέτρων ανακούφισης”

Κύριε Πρόεδρε,

Την ώρα που σχεδόν στο σύνολό τους οι δήμοι της χώρας μας δείχνουν με έκτακτες συνεδριάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων το πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, που θα πρέπει να αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, ο Δήμος μας έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο που εσείς θα προκρίνετε, προκειμένου το σώμα να εγκρίνει  σειρά μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών και των νοικοκυριών λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Θα πρέπει άμεσα και εμείς να αντιμετωπίσουμε αυτή την μεγάλη για τη χώρα μας πρόκληση, πάντα βασιζόμενοι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68/20.03.2020 τεύχος A’): με θέμα” «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Ως δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας προτείνουμε κατά τη συνεδρίαση να συζητηθούν τα κάτωθι μέτρα:

  1. Αναστολή από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 αρχικά, η καταβολή μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.
  2. Επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171), απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
  3. Επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
  4. Επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με το άρθρο 23-παρ. 2 του Ν 3756/2009, απαλλάσσονται του δημοτικού τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και του τέλους παρεπιδημούντων των δύο πρώτων τριμήνων του 2020.
  5. Αναστολή μέχρι 31 Μαΐου 2020, της ημερομηνίας λήξης σε όλους τους λογαριασμούς ύδρευσης χωρίς την επιβάρυνση προσαυξήσεων έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
  6. Αναστολή μέχρι 31 Μαΐου 2020 στις διακοπές ύδρευσης λόγω εκπρόθεσμων οφειλών.
  7. Σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής δόσεων υφιστάμενης ρύθμισης οφειλών στον Δήμο, η ρύθμιση δεν χάνεται και παραμένει ενεργή έως την 31η Μαΐου 2020 χωρίς την επιβάρυνση προσαυξήσεων έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Κύριε Πρόεδρε,

Η κοινωνία μας δοκιμάζεται και η περιοχή μας ήταν από τις πρώτες που πλήρωσε το βαρύ τίμημα της πανδημίας.

Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα