ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αβέβαιο το άνοιγμα του κολυμβητηρίου Αμαλιάδας παρά την απόφαση της Κυβέρνησης για ατομικές προπονήσεις

  • 66
    Shares

Με απόφαση της Κυβέρνησης, ανοίγουν από τη Δευτέρα τα κολυμβητήρια όλης της χώρας, για αθλητές άνω των 13 ετών και με σκοπό να πραγματοποιούν ατομικές προπονήσεις. Όλα αυτά, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων. Ωστόσο, οι Ηλείοι αθλητές και οι αθλητές της ευρύτερης περιοχής της Αμαλιάδας, βρίσκονται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το κολυμβητήριο της πόλης δεν ανοίγει άμεσα, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, να μείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο καλοκαίρι.  

Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί αθλητές άνω των 13 ετών, οι οποίοι καλούνται να ξεκινήσουν προετοιμασία ενόψει αγώνων, αλλά και ενόψει εξεταστικής περιόδου πανελλαδικών εξετάσεων στα συγκεκριμένα κολυμβητικά αγωνίσματα, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πισίνα για προπονήσεις.

-Το ilia.news, επικοινώνησε με την διευθύντρια του νομικού προσώπου «Ηλείος», το οποίο διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις, την κ. Σία Λεβέντη, η οποία μας απάντησε:

«Λόγω συντήρησης και τεχνικών επιδιορθώσεων, ίσως να μην είμαστε σε θέση να λειτουργήσει άμεσα το κολυμβητήριο. Όμως δεν μπορώ να σας το πω αυτό με βεβαιότητα. Ίσως μέσα στην εβδομάδα, να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

-Σε ερώτησή μας αν αυτό μεταφράζεται ότι και ότι τελικά το κολυμβητήριο μπορεί να λειτουργήσει, η απάντησή της ήταν η εξής:

«Δεν ξέρω να σας πω τίποτα αυτή τη στιγμή».

 

Ενημέρωση Επειού για το κολυμβητήριο και το πρωτόκολλο 

Σήμερα το πρωί και με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να ανοίξουν τα κολυμβητήρια, ο Πρόεδρος του Επειού Ήλιδας, Θοδωρής Σάκκος, επισκέφθηκε την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσει διαδικαστικά θέματα της επανεκκίνησης των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Εξάλλου η ΚΟΕ, έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα επανεκκίνησης των αγώνων. Ο Θοδωρής Σάκκος, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΟΕ Δημήτρη Σαρακατσάνη, ο οποίος του περιέγραψε το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Θοδωρής Σάκκος σε δηλώσεις του στο ilia.news, ανέφερε: «Είχαμε με τον κ. Σαρακατσάνη, συνάντηση. Μου περιέγραψε το υγειονομικό πρωτόκολλο και μου ανέφερε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τη Δευτέρα, να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να έχουμε και επίσημα μια ενημέρωση για τη διαδικασία επανεκκίνησης των προπονήσεων. Εμείς σαν Επειός, είμαστε σε θέση να τηρήσουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα αγωνιστικά τμήματα, τους αθλητές άνω των 13 ετών, καθώς δεν μας εμποδίζει τίποτα οι αθλητές να προπονούνται ατομικά. Μισθώνουμε τρεις διαδρομές, στις οποίες μπορούμε να κατανείμουμε χρονικά στους 15 περίπου αθλητές της αγωνιστικής ομάδας. Το πρόβλημα που διαπιστώνουμε, με βάση την ενημέρωση που έχουμε από το νομικό πρόσωπο που διαχειρίζεται το κολυμβητήριο, είναι ότι διεξάγονται έργα συντήρησης. Θα πάψει να μπαίνει χλώριο στο νερό, με αποτέλεσμα αυτό να πρέπει να αντικατασταθεί. Μαθαίνουμε ότι μπορεί και να περάσουν κάποιοι μήνες μέχρι να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά η πισίνα στην Αμαλιάδα. Ενημερωνόμαστε ότι η πισίνα θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο».

 


  • 66
    Shares