Κυριακή, 15 Μαΐου, 2022
25 C
Pýrgos

Αγανάκτηση των αγροτών για τη «διγλωσσία»  των κυβερνώντων! – Το Σάββατο συγκέντρωση στην Ο.Π. Αμαλιάδας

spot_img

Οι αντικρουόμενες δηλώσεις  του προέδρου του ΕΛΓΑ Φ. Κουρεμπέ και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη, αναφορικά με την πληρωμή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές, θα αποτελέσουν αντικείμενο της συγκέντρωσης που θα γίνει το Σάββατο  8 Νοεμβρίου και ώρα 11 στα γραφεία της Ο.Π. Αμαλιάδας.

Οι νέες δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ περί πληρωμής των αποζημιώσεων το Φεβρουάριο, έχει προκαλέσει αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση στους πληγέντες παραγωγούς, μετά και την αρχική  δέσμευση του κ. Αραχωβίτη για καταβολή προκαταβολής πριν το τέλος του έτους…

Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του Νομού, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα πορίσματα του ΕΛΓΑ.

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης  εκπρόσωποι των Ο.Π. του Νομού, με το διευθυντή του ΕΛΓΑ Πατρών Γιωρ. Κεχαγιά, ο οποίος ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν ενστάσεις από τους παραγωγούς που θεωρούν ότι αδικούνται.

Ωστόσο  οι ενστάσεις αυτές θα εξεταστούν το νέο έτος και οι πληρωμές θα γίνουν περίπου κατά το μήνα Απρίλιο…

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι παραγωγοί, κυρίως βιομηχανικής τομάτας, πολύ  δύσκολα θα καλλιεργήσουν για τη νέα χρόνια, με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο  για την τοπική οικονομία.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα