22.9 C
Pýrgos
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Αγιασμός στην Αμαλιάδα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

spot_img

Προτεινόμενα

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό άρχισε τη λειτουργία του για δεύτερη σχολική χρονιά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα. Την Πέμπτη, στις 6:30 το απόγευμα, στο χώρο των Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας και Σ.Δ.Ε., τελέστηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2018-19, χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου. Τη σεμνή αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος η αντιδήμαρχος κ. Ρούλα Γκουβίτσα –στυλοβάτης και συνιδρυτής του σχολείου- καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Ευχάριστη έκπληξη για τους εκπαιδευόμενους και όσους συμμετείχαν στον αγιασμό, απετέλεσε η παρουσία του τέως Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Οι επίσημοι αλλά και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αγγελόπουλος καλωσόρισαν τους εκπαιδευόμενους και τους ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλή προσπάθεια, μέσα σε πνεύμα φιλίας, συνεννόησης και συνεργασίας. Τη λειτουργία του σχολείου θα υποστηρίξει και φέτος η φιλόλογος Dr. Γρηγορία Γκάτση.

Οι αρχές του τόπου ευχήθηκαν Καλή Σχολική Χρονιά σε εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενους.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αθανάσιος αναφέρθηκε στην αξία της μόρφωσης και της γνώσης και παρότρυνε τους εκπαιδευόμενους να έχουν οδηγό τους το Θεό, ώστε η μόρφωση να καταστεί ωφέλιμη και γόνιμη γι’ αυτούς. Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος και ο τ. Υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκαν στις προσπάθειες όλων και της πολιτείας για το στήσιμο του σχολείου, αλλά και στο πόσο ωφέλιμο αποδεικνύεται το σχολείο για πενήντα συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, αγιάζει εκπαιδευόμενους,  φίλους και συνεργάτες του Σ.Δ.Ε. στην Αμαλιάδα.

Ο Διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στον αγιασμό. Καλωσόρισε τους νέους εκπαιδευόμενους και αναγνώρισε την προσπάθεια που κάνουν όλοι, προκειμένου να φοιτήσουν στο σχολείο, παρόλα τα καθημερινά προβλήματα (κούραση, απόσταση, έλλειψη χρόνου, οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ) που αντιμετωπίζουν ως ενήλικοι. Υποσχέθηκε να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους στις διάφορες δυσκολίες και κάλεσε όλους να είναι αγαπημένοι και ενωμένοι, να αισθάνονται φίλοι και να γίνουν μια δυνατή  ομάδα.

Φίλοι, εκπαιδευτές, συνεργάτες και εκπαιδευόμενοι του σχολείου, παρακολουθούν την τελετή του Αγιασμού.

Ακολούθησε μικρό μπουφέ για το καλό της νέας χρονιάς και ξεκίνησε η διαδικασία γνωριμίας ανάμεσα σε παλιούς και νέους εκπαιδευόμενους.

Στο πλαίσιο της υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, διεξάγονται δράσεις και τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων που σκοπό έχουν την ομαλή σύνδεση των νέων εκπαιδευομένων με τους παλιούς αλλά και με το σχολείο. Οι εκπαιδευόμενοι του Β’ κύκλου, “υιοθέτησαν” από έναν εκπαιδευόμενο ο καθένας, τον ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου και του έλυσαν τις πρώτες απορίες. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεχιστεί η εβδομάδα υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου λειτουργεί τμήματα εκτός έδρας στην Αμαλιάδα και στη Ζάκυνθο, ενώ από τη σχολική χρονιά 2018-19 πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του και το τμήμα της Ζαχάρως. Υπάγεται διοικητικά στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης. Η ΓΓΝΓ&ΔΒΜ καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο, το πρόγραμμα σπουδών και την εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου. Όσον αφορά την οικονομική διαχείριση, τις διαδικασίες και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές, αρμόδιος φορέας είναι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Σε κάθε περίπτωση, το σχολείο σχετίζεται άμεσα και στηρίζεται από τους τοπικούς Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές (Πύργου, Ήλιδας, Ζαχάρως και Ζακύνθου), την τοπική κοινωνία, την αγορά και τους φορείς.

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται

Με δύο κύκλους φοίτησης ξεκινά τη λειτουργία του το τμήμα Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε. Πύργου. Στους δύο κύκλους σπουδών που υλοποιούνται στο σχολείο, Α’ και Β’, θα φοιτήσουν συνολικά πάνω από 50 εκπαιδευόμενοι, ενώ οι εγγραφές στο σχολείο συνεχίζονται. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου.

Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στη Διεύθυνση: Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας, Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητά: 698.259.69.52 και  693.65.25.428.

Email: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sde-pyrgou.ilei.sch.gr 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα