ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καθυστερεί -εδώ και καιρό- η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου Αμαλιάδας


Προφανής είναι η απογοήτευση των σωματείων και των αθλητών της περιοχής της Ηλείας και της Αμαλιάδας, καθώς παρά το γεγονός ότι οι προπονήσεις έχουν επιτραπεί εδώ και ενάμιση μήνα, το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό από τον Νοέμβριο και πρακτικά εδώ και δυο σεζόν, αφού μην ξεχνάμε ότι ακόμα και το περασμένο καλοκαίρι, ο Αρίων και ο Επειός πραγματοποιούσαν προπονήσεις στη θάλασσα, αφού δεν ήταν διαθέσιμη η πισίνα.

Σήμερα το απόγευμα, επρόκειτο να γίνει μια συνάντηση ανάμεσα στους ιθύνοντες του αθλητικού κέντρου, μια συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων, η οποία όμως με πρωτοβουλία των συλλόγων ακυρώθηκε, λόγω διαφωνίας με ορισμένα οικονομικά μέτρα και προκειμένου να γίνει επεξεργασία κάποιων προτάσεων, σε μια νέα συνάντηση.

Το τελευταίο διάστημα, οι υπεύθυνοι των σωματείων, προσπαθούν να μάθουν νεότερα αναφορικά με το πού οδηγούνται τα πράγματα και αν υπάρχει προοπτική έστω και καθυστερημένα φέτος να ανοίξει και πάλι το κολυμβητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στείλει επιστολές και ζητούν να μάθουν, αλλά νεότερη επίσημη ενημέρωση δεν έχουν, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν αν θα καταφέρουν τελικά φέτος κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσουν την πισίνα.

Όλα αυτά, ενώ ήδη από αυτή την εβδομάδα, ξεκινά σταδιακά η αγωνιστική περίοδος ανά την Ελλάδα, με τις ημερίδες ορίων για τα αγωνιστικά τμήματα των συλλόγων, ημερίδες τις οποίες στην πλειοψηφία τους οι Ηλείοι αθλητές θα παρακολουθήσουν εκ του μακρόθεν. Με τον σπασμωδικό τρόπο που λειτουρεί η πισίνα τα τελευταία χρόνια, πολλοί αθλητές έχουν απομακρυνθεί, οι σύλλογοι έχουν χάσει αρκετούς από αυτούς, ενώ η πανδημία και η κατά καιρούς απαγόρευση των προπονήσεων, έχει κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση.