Αγρότες Ηλείας: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

spot_img

Προτεινόμενα

Παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί  Παρασκευή 28 Ιουλίου, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλείας, οι αγρότες της Ηλείας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων που αφορούν την προστασία παραγωγής, τις αποζημιώσεις και τους δασικούς χάρτες.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας οι αγρότες, πέταξαν καρπούζια και πατάτες έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) και αγροτικών Συλλόγων παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ κ. Βομπίρης ανέφερε πως συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, αφού δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες όπως οι ζημιές που έχουν υποστεί στις σταφίδες, στα καρπούζια στα καλαμπόκια κλπ, καθώς και στην κτηνοτροφία, υπογραμμίζοντας ότι χάνεται το εισόδημά τους αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ επεσήμανε πως την ερχόμενη Τρίτη θα μεταβεί αντιπροσωπεία όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ κ. Κοτσώνης, τόνισε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη διάθεση των προϊόντων καθώς οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και δεν καλύπτεται το κόστος παραγωγής των προϊόντων.

Στη συνέχεια οι αγρότες κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για να επιδώσουν το ψήφισμά τους και στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο. ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μητρόπουλος δήλωσε ότι ήδη έχει υποβάλλει αίτημα στον ΟΓΑ, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με τα ονόματα των αγροτών που περιμένουν να εγγραφούν στο μητρώο, ενώ ο κ. Γεωργιόπουλος επεσήμανε πως βρίσκεται δίπλα στους αγρότες και θα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος και ο πρωτογενής τομέας.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα