ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγωνιούν και οι γονείς για το κολυμβητήριο-Μανωλόπουλος: «Σχεδιάζουμε την αγορά κουβέρτας»


Μπήκαμε στην τρίτη βδομάδα από τότε που το κολυμβητήριο Αμαλιάδας παραμένει κλειστό και βέβαια η ανησυχία και ο προβληματισμός, πέραν των συλλόγων που ανησυχούν ότι θα χάσουν τους αθλητές τους, έχει περάσει στο επίπεδο των γονέων, οι οποίοι βλέπουν ότι σχεδόν κάθε χρόνο, θα εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και δεν θα μπορούν τα παιδιά τους να προπονηθούν απερίσπαστα.

Σήμερα το απόγευμα, υπήρξε συνάντηση στο κολυμβητήριο ανάμεσα στους γονείς και τους προπονητές του Αρίωνα Αμαλιάδας. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν κάποιοι, περιμένουν ενημέρωση για το θέμα,  όντας υποχρεωμένοι πέρα από τα χρήματα που ξοδεύουν για να εκπαιδεύονται τα παιδιά τους, να βάζουν επιπλέον χρήματα να πηγαίνουν στην Πάτρα για να ασκούνται πριν από αγώνες.

Κοινή συνισταμένη όσων ειπώθηκαν, ήταν ότι χωρίς καμία πρόθεση να επιρρίψουν ευθύνες σε κανέναν, θα πρέπει να αναδειχθεί το πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει με τη μη ομαλή λειτουργία της πισίνας.

 

Μανωλόπουλος: «Αγορά κουβέρτας στα σχέδιά μας»

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Ηλείου Αλέξη Μανωλόπουλο με απλά λόγια να μας περιγράψει το πρόβλημα και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Αυτός μας είπε: «Η δύναμη του κολυμβητηρίου είναι ο ήλιος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το κολυμβητήριο τον χειμώνα θα είναι κλειστό. Αυτό συνέβη αφενός λόγω βλάβης στη γεώτρηση, αφετέρου λόγω των κρύων. Επαναλαμβάνω όμως, δεν ήταν αποκλειστικό πρόβλημα το κρύο και αυτό το λέω καθώς και με μεγάλα κρύα, σχεδόν υπό του μηδενός, τον Δεκέμβρη το κολυμβητήριο δούλεψε. Όμως με βλάβη, σε συνδυασμό με κρύο και μάλιστα χωρίς ήλιο, δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Φτάνει δε να σας πω ότι αν η τωρινή βλάβη συνέβαινε τον Μάρτη, δεν θα καταλαβαίναμε το πρόβλημα. Βεβαίως, δεν πρέπει να βασιζόμαστε στον καιρό, ούτε στον αστάθμητο παράγοντα. Γι’ αυτό και τέτοιου είδους αστάθμητοι παράγοντες, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την αγορά και τοποθέτηση κουβέρτας, η οποία δεν έγινε πέρυσι, λόγω της βλάβης και αντικατάστασης των ηλιακών, για τους οποίους ξοδεύτηκαν χρήματα. Με ακόμα κι άλλους ηλιακούς που σχεδιάζουμε να πάρουμε, αλλά και με κουβέρτα, δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα.  Αισιοδοξώ δε, ότι αν ο καιρός ευνοήσει, ακόμα και αύριο το κολυμβητήριο μπορεί να ανοίξει».