ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγώνες Ε.Δ.: Τρίτος στα 10χλμ. Ανωμάλου δρόμου ο Βασίλης Βασιλείου (ΚΕΑΤ) από την Αμαλιάδα


Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, στον Σχοινιά Αττικής, οι ετήσιοι αγώνες ανώμαλου δρόμου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), με την ονομασία International Day of Military Sport 2020 και οι 66οι αγώνες Ανώμαλου Δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), καθώς και οι αγώνες ανώμαλου δρόμου των Στρατιωτικών Σχολών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού, όπως αυτή καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού.

Η απόσταση ήταν 10.000 μ. για τους άνδρες και 5.000 μ. για τις γυναίκες, ενώ φέτος δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχουν στους αγώνες και ιδιώτες αθλητές, εκτός των στρατιωτικών, με τις συμμετοχές στους άνδρες να ξεπερνούν τις 300 και στις γυναίκες τις 50.

Οι διακρίσεις των αθλητών της Πολεμικής Αεροπορίας που έλαβαν μέρος στους αγώνες των ανδρών ήταν:

Ατομική Κατάταξη δρόμου 10.000μ. κατηγορίας Ανδρών του 66ου Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου της ΠΑ:

  • 1ος Ιωάννης Ζερβάκης της 11ηςΜΣΕΠ
  • 2ος Εμμανουήλ Πουρίκας της ΣΜΥΑ
  • 3ος Βασιλείου Βασίλειος του ΚΕΑΤ

Η κατάκτηση της 3ης θέσης, με τον πολύ καλό χρόνο 38.33’.45’’ στα 10 χλμ, είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον αθλητή Βασίλη Βασιλείου από την Αμαλιάδα, ο οποίος εργάζεται στην 117 ΠΜ της Ανδραβίδας και έχει ακόμη  μεγαλύτερη σημασία επειδή το κυριότερο αγώνισμά του είναι ο μαραθώνιος και ο ημιμαραθώνιος και η προετοιμασία του γίνεται γι’ αυτές τις αποστάσεις.