ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αθώος ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για τα απορρίμματα


Αθώος κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Δημοσθένης Φωτεινόπουλος, για τα απορρίμματα στις Βαρκαριές, όταν ο κ. Φωτεινόπουλος πριν από περίπου τέσσερα χρόνια είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με 8 μήνες με αναστολή για το αδίκημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος λόγω ότι είχε εναποθέσει απορρίμματα στο ΧΑΔΑ στη θέση Βαρκαριές στα Κρέστενα για τον οποίο είχε δρομολογηθεί η αποκατάστασή του, και είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία για έντονη δυσοσμία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δικογραφία τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας όφειλε να εναποθέτει τα απορρίμματα στις “Λίμνες”, κάτι που ήταν αδύνατο λόγω της κατάληψης που είχαν κάνει στον χώρο οι κάτοικοι της Αλφειούσας και των Μακρισίων, εμποδίζοντας την είσοδο των απορριμματοφόρων.

Τότε τα απορρίμματα είχαν μεταφερθεί στο ΧΑΔΑ Βαρκαριές, για αποσυμφορηθεί η πόλη από τα σκουπίδια, λίγες ημέρες προτού κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.