ΗΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για το θέμα της Υγείας

  • 4
    Shares

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Παρασκευή ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου –Ολυμπίας , ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας με θέμα την πρωτοβάθμια περίθαλψη και συνταγογράφηση .

Ο κ. Κατσαρός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου –Ολυμπίας δήλωσε πως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου παραμένει στο 5% με όριο ασφαλείας στην Ευρώπη το 7%. Έκανε λόγο για κατακρήμνιση των Δημοσίων Δομών Υγείας με παράδειγμα τον θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού που από 5.000 που χρειάζεται υπάρχουν μόλις 1.117.Ενώ οι ΤΟΜΥ υπολειτουργούν.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Τσαούσης προέτρεψε τους πολίτες να γράψουν στα παλιά τους τα υποδήματα την οδηγία του οικογενειακού γιατρού λέγοντας πως η εγγραφή είναι προαιρετική.

Τους κάλεσε επίσης να απαντήσουν στο θέμα του πλαφόν της συνταγογράφησης  τι να απαντούν οι γιατροί στους ασθενείς όταν λόγω πλαφόν δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν .

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Θεοδωρόπουλος έκανε λόγω για τα γενόσημα που όπως δήλωσε το κράτος πιέζει τον φαρμακοποιό ακόμα και με πρόστιμο για να τα πουλήσει.

 


  • 4
    Shares