ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακούνε ΕΠΟ-ΕΟΚ και φωνάζουν… Παπά στην Κάτω Αχαγιά!

  • 30
    Shares

Αυτό το οποίο συνέβη φέτος στην Κάτω Αχαγιά σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, δεν έχει προηγούμενο. Με κάποιο παράδοξο τρόπο, τόσο η ΕΠΟ, όσο και η ΕΟΚ, στερούν από τις ομάδες της περιοχής, την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Για το ποδόσφαιρο έχουμε γράψει εδώ και μέρες σχετικά με τη «φωτογραφική» απόφαση της ΕΠΟ περί εφαρμογής του άρθρου 20, σε όποιο τοπικό Πρωτάθλημα ΕΠΣ υπήρχαν δυο όμιλοι. Μια διάταξη και ένα άρθρο, όπως το 20, το οποίο όμως εφαρμόζεται επιλεκτικά σε βάρος της 100χρονης Αχαϊκής, ενός από τους παλαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ελλάδας. Αντίθετα, στην περίπτωση των οκτώ Πρωταθλητών της Γ΄ Εθνικής, όπου και πάλι είχαμε μια κατηγορία με ομίλους, δεν εφαρμόστηκε κανένα άρθρο 20, παρά εκεί η ΕΠΟ αποφάσισε να ανεβάσει και τις οκτώ ομάδες.

Εκείνοι όμως οι οποίοι το τερμάτισαν, ήταν δίχως άλλο στην Ομοσπονδία του μπάσκετ, την ΕΟΚ. Μετά από δυο μήνες παλινωδιών, πήραν μια απόφαση στο… πόδι, καταδικάζοντας ουσιαστικά τη μπασκετική ομάδα της Αχαγιάς, η οποία αν και καλύτερη από πολλές ομάδες, δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο. Με ένα παιχνίδι λιγότερο (όπως γνωρίζουμε στο μπάσκετ ένα παιχνίδι δίνει ακόμα και σε περίπτωση ήττας ένα βαθμό), το οποίο δεν έχει υπολογιστεί ακόμα και για την ήττα, αλλά και χωρίς να εφαρμοστεί τουλάχιστον το σύστημα points per game, η ΕΟΚ αποφάσισε και διέταξε ότι η Αχαγιά, μένει εκτός των θέσεων που οδηγούν στην άνοδο.

Η διοίκηση της Αχαγιάς ’82, εξέδωσε και ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη, ενημερωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ που συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ εκ παραδρομής δεν υπολόγισε σωστά την βαθμολογία του 1ου ομίλου Νότου, όπου συμμετέχει η Αχαγιά 82 και η οποία στις 9 Μαρτίου 2020, όπου το πρωτάθλημα διεκόπη ήταν η εξής:


Όπως ξεκάθαρα γίνεται αντιληπτό, οι ομάδες Αχαγιά 82, Νέο Ληξούρι, Παναχαική ΓΕ και ΣΔΥ Τρίπολης, έχουν ένα αγώνα λιγότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες του ομίλου. Πρόκειται για την αγωνιστική που ανέβαλλε και τελικά διέκοψε η ομοσπονδία, χωρίς την παραμικρή ανάμειξη τόσο της ομάδας μας όσο και των υπολοίπων ομάδων.
Είναι οφθαλμοφανές ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος στην επικύρωση της βαθμολογίας του ομίλου μας και είμαστε βέβαιοι ότι άμεσα θα υπάρξει διόρθωση από την ΕΟΚ
».

 

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Γ΄ Εθνική και θα αντιληφθείτε την κατάφωρη αδικία σε βάρος της Αχαγιάς ’82.


  • 30
    Shares