ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ακυβέρνητο καράβι ο δήμος Ήλιδας!


Η προχθεσινή παραίτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανάσιου Φουντά και του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χρήστου Νικολόπουλου φαίνεται ότι είναι το πρώτο μόλις βήμα, ενός ολόκληρου «τσουνάμι» εξελίξεων που θα δούμε να διαδραματίζονται τις αμέσως επόμενες ημέρες στον δήμο Ήλιδας.

Η αντικατάσταση των δύο αντιδημάρχων φαίνεται ότι είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, τη στιγμή μάλιστα που ήδη κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε θέσεις «κλειδιά», έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να παραιτηθούν από τις διάφορες Επιτροπές και όργανα που έχουν τοποθετηθεί.

Με το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης Λυμπέρη να έχει αποτύχει οικτρά και με τις αποτυχίες και αστοχίες να συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα, πολλά είναι τα στελέχη της παράταξης και οι ένθερμοι υποστηρικτές της που φέρονται να έχουν ήδη επικοινωνήσει είτε με τον ίδιο τον δήμαρχο, είτε με άλλα μέλη της παράταξης προτείνοντάς τους… να παραιτηθούν, βοηθώντας έτσι την ομαλή μετάβαση της διακυβέρνησης του δήμου.

Το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης Λυμπέρη αποδείχθηκε ότι είχε έναν και μόνο άξονα, την επιστροφή στην εξουσία. Από εκεί και πέρα η πόλη… μπήκε «στον αυτόματο πιλότο» με τους δημότες να αγανακτούν από τις πρώτες κιόλας μέρες.

Το «μύθευμα» Λυμπέρη: «Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι» δεν έχει πια το αντίκρισμα που είχε στην τοπική κοινωνία μερικούς μήνες πριν, καθώς οι δημότες γνωρίζουν καθημερινά την πλήρη απαξίωση, την αδιαφορία και την ανικανότητα των «καινούργιων»…

Αν θέλει πραγματικά η σημερινή Δημοτική Αρχή Ήλιδας να μείνει στην ιστορία, το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί και να συνεργαστεί με τους «επόμενους» σε ένα διαφορετικό και εποικοδομητικό μοντέλο διακυβέρνησης της πόλης, πριν να είναι αργά. Υπάρχει ακόμα καιρός. Μετά, απλά θα μετράμε… τις πληγές της «καμένης γης».