ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αλέξης Τσίπρας από τα Λεχαινά: «Φοβάμαι ότι το έργο θα πάει στις καλένδες» (βίντεο)

  • 166
    Shares

«Είμαι ανήσυχος γιατί φοβάμαι ότι το έργο θα πάει στις Καλένδες» είπε για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την πρώτη «στάση» την περιοδείας του στην Ηλεία, τα Λεχαινά. Ο Αλέξης Τσίπρας έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τα κομματικά στελέχη του νομού και τους ψηφοφόρους του, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα, ο οποίος σήμερα μάλιστα έχει και τα γενέθλιά του.

Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας έθεσε πρώτο το θέμα του ωδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για το έργο, ασκώντας παράλληλα κριτική στη σημερινή κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας είπε: «Σε αυτή τη χώρα νομίζω είμαστε θύματα μιας λογικής εκδικητικότητας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις από τις οποίες παραλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση. Εμείς δεν το κάναμε αυτό, τώρα βλέπω ότι η σημερινή κυβέρνηση, ιδίως στα θέματα υποδομών, τόσο στο θέμα του ΒΟΑΚ στην Κρήτη, όσο και στο μετρό της Θεσσαλονίκης, όσο και σε εσάς εδώ, ακολουθεί μια τακτική, έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί, έργα για τα οποία είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, έργα τα οποία θα ολοκληρώνονταν το επόμενο διάστημα, σε λογική εκδικητική, σε μια λογική πολιτικής αντιδικίας χωρίς λόγο, να τα καταργεί και να τα θέτει σε μεγάλη κινδύνευση  και σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση την οποία είχαμε εξασφαλίσει και σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις που θα κληθεί να πληρώσει στους ήδη υπάρχοντες παραχωρησιούχους.

Εγώ είμαι ανήσυχος γιατί φοβάται ότι το έργο θα πάει στις καλένδες. Είχαμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, 8 εργολαβίες, 5 είχαν ξεκινήσει και ήταν σε λειτουργία, ο ένας περιμέναμε από το ΣτΕ, οι άλλοι δύο θα προκρίνονταν από τους επιλαχόντες να το συνεχίσουν.

Νομίζω πως είναι μια λάθος τακτική, μια τακτική που μας οδηγεί σε κινδύνους και θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, διότι ο κίνδυνος που αναφέρομαι πιστεύω ότι έχει να κάνει με τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, η εμπειρία μου, μου λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πάρα πολύ να δώσει ανάθεση σε ένα τόσο μεγάλο έργο. Συνεπώς ας το ξανασκεφτούν γιατί οι πολίτες της περιοχής δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ο φόρος αίματος είναι πάρα πολύ μεγάλος».

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο οποίο αναλύθηκαν περαιτέρω ζητήματα και θέματα της περιοχής, ενώ στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναχώρησε για την Αρχαία Ολυμπία.


  • 166
    Shares