ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αλέξης Τσαουσάκης: «Η αυτογελοιοποιήση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πηνειού συνεχίζεται»


(Ανάρτηση του στο facebook)

«Μόλις μου απέστειλαν email με θέμα ένα εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτημα που θέλουν άμεσα μάλλον να πάρουν απόφαση.

Τα ερωτήματα πολλά.

Κατ αρχάς ο χρόνος περάτωσης του δια περιφοράς συμβουλίου έχει παρέλθει. Ήταν μέχρι τις 13.00.  Το να έρχεται email στις 14.30 για λήψη απόφασης είναι εκτός διαδικασίας. Τι το επείγον έχει άραγε το θέμα, που είναι και εκτός ημερήσιας διάταξης; Σημειώνω ότι στα δια περιφοράς συμβούλια πρώτη φορά φέρνουν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, από τα πολλά που επείγουν στο Δήμο μας, εξάλλου η διαδικασία καθεαυτή δεν επιτρέπει τη συμμετοχή και τη συζήτηση. Η απάντηση είναι ότι βιάζονται να στήσουν μια μπίζνα 4.500 ευρώ. Τι μπίζνα; Δημοτικό web radio. Παραθέτω την εισήγηση όπως μου ήρθε. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΥΓ: Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στους επιδιωκόμενους σκοπούς του web radio. Στον σκοπό 1 αναφέρει: Καταξίωση δημοκρατικών αρχών, αξιών και κανόνων κοινωνικής λειτουργίας  μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Μόνο γέλιο προκαλεί η φράση προερχόμενη από μια Δημοτική Αρχή που κινείται στα σκοτάδια  και έχει να καλέσει κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν ένα χρόνο.

ΥΓ 2: Όλα τα χε η Μαριορή, το web radio της έλειπε.

Ολόκληρο το κείμενο της εισήγησης:

Δημιουργία Διαδικτυακού (WEB RADIO)

Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Δήμου Πηνειού

Με στόχο την αμεσότερη, πληρέστερη και καθημερινή ενημέρωση και επικοινωνία με τους δημότες, τους κατοίκους του Δήμου Πηνειού, τους ετεροδημότες και τους ομογενείς μας, προτείνεται η δημιουργία και λειτουργία  Δημοτικού Διαδικτυακού Ραδιοφωνικού Σταθμού (web radio).

Οι  δυνατότητες ενός web radio   έχουν άμεση σχέση με αυτές που παρέχουν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το διαδίκτυο. Το  σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα πρόσβασης από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και κατ’ επέκταση η διεθνής απήχηση. Δηλαδή μια φωνή που δεν γνωρίζει σύνορα

Το web radio του Δήμου Πηνειού  φιλοδοξεί να αποτελέσει  γέφυρα επικοινωνίας των απανταχού συμπατριωτών μας, ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και της ιστορικής μας διαδρομής, προβολής του τόπου μας ως τουριστικού προορισμού,  βήμα των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, καθώς  και άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις δράσεις, τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού.

Ως εναλλακτικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης θα αξιοποιείται βεβαίως από συλλόγους, φορείς και σωματεία του Δήμου, με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις προσώπων και προβολή των δραστηριοτήτων τους..

ΣΚΟΠΟΣ

1/ Καταξίωση δημοκρατικών αρχών, αξιών και κανόνων κοινωνικής λειτουργίας  μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών

2/ Εξασφάλιση αμφίδρομης ελεύθερης έκφρασης, ενημέρωσης, δημιουργικού προβληματισμού και κοινωνικού ελέγχου

3/ Πέρασμα της σύγχρονης τεχνολογίας στην υπηρεσία του Δημότη και αρωγή στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης.

4/ Συμβολή στην ανάδειξη της Ιστορικής και πολιτισμικής παράδοσης

5/ Ανάδειξη των προβλημάτων του Αγροτικού κόσμου

6/ Τουριστική προβολή των τόπων που αποτελούν την κορωνίδα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων  του Δήμου Πηνειού.

ΜΟΡΦΗ-ΕΠΟΠΤΕΙΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1/ Ο Διαδικτυακός Δημοτικός Σταθμός του Δήμου Πηνειού αποτελεί προσφερόμενη υπηρεσία στον Δημότη στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας.

2/ Η εποπτεία ανατίθεται σε διαπαραταξιακή  επιτροπή.

3/ Το πρόγραμμα είναι ενημερωτικό, ζωντανό και μαγνητοφωνημένο και περιλαμβάνει ενημερωτικές εκπομπές, συνεντεύξεις,  ανακοινώσεις, προτάσεις φορέων και απόψεις πολιτών καθώς και χρήσιμες πληροφορίες. Δεν θα μεταδίδει μουσική παρά μόνο εκείνες που δεν εμπίπτουν σε απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ –ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

1/ Στελέχωση με ένα δημοσιογράφο και υποστηρικτική συμμετοχή του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πηνειού.

2/ Το κόστος για τον τεχνολογικό εξοπλισμό του (server, Η/Υ, οθόνες, κονσόλα ήχου, μικρόφωνα, συνδέσεις) ανέρχεται στο ποσόν των 3.500 ευρώ με ΦΠΑ.

3/Το κόστος της διαμόρφωσης του χώρου (ηχομόνωση, μοκέτα, γραφείο, καρέκλες) ανέρχεται στο ποσόν των 1000 ευρώ με ΦΠΑ.

4/Ο Δημοτικός Διαδικτυακός Ραδιοφωνικός Σταθμός θα στεγαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (στούντιο) στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

ΕΣΟΔΑ

1/ Τα έσοδα θα προέρχονται από χορηγίες και διαφημίσεις».