ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αλήθειες – Παραπολιτικά ,με το αυτί και το βλέμμα του Ilia.news , από την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία


Λόγω του ρεπορτάζ, ακολουθήσαμε σε όλες τις στιγμές την περιοδεία του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη,αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή του νομού έως το τέλος.

Ήμασταν κοντά του σε όλη την περιοδεία , στην ομιλία στον Πύργο και μιλήσαμε με πολλά στελέχη που είναι δίπλα του,με υποψήφιους βουλευτές ,με ανθρώπους της Πειραιώς .

Όλες οι πολιτικές διοργανώσεις έχουν ευτράπελα , περίεργα , κάποια που τραβούν την προσοχή και κάποια που μας προβληματίζουν .

-Από την Βάρδα που ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη φάνηκε η σχέση που έχει ο Δημήτρη Κωνσταντόπουλος με τον Πρόεδρο και την κυρία Μαρέβα ,σύζυγό του Κυριάκου, αφού τους συνδέουν δεσμοί 25ετης φιλίας – «κουμπαριάς» ο οποίος τους καθοδηγούσε στις πόλεις που επισκέπτονταν .Όλοι αυτοί που ήταν κοντά στον Πρόεδρο φαινόταν να έχουν γνωριμία με τον κ.Κωσταντόπουλο .

-Έπειτα είδαμε να έχει μία «συμπάθεια», να την πούμε έτσι, στον Κώστα Τζαβάρα ,αφού είναι στην κοινοβουλευτική του ομάδα και είναι καθημερινά μαζί του.

-Είδαμε επίσης να είναι σε απόσταση από την κυρία Αυγερινοπούλου και τον κύριο Μαρίνο .

-Να έχει μία «στενή επαφή» όλη τη μέρα της περιοδείας με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κύριο Γαβρά και βιώσαμε ότι «στενός»  συνεργάτης και «σημαντικός»  του Προέδρου Κυριάκου, ήταν ο κ Αυγενάκης.

-Επίσης είδαμε ότι έχει μία «στενή επαφή» και συνεργασία με τον κύριο Δέρβο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ελλάδος .

-Ο κύριος Κοροβέσης ήταν μακριά από την «πρώτη γραμμή» και τα φώτα της δημοσιότητας στην περιοδεία, φαινόταν ότι ήθελε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στο θέμα αυτό.

-Ο κύριος Καλάκος έλειπε από αυτή την Περιοδεία και συζητήθηκε έντονα από όλους .«Δεν μπορεί να λείπεις από αυτή την πολιτική εκδήλωση» είπαν πολλοί ,εκτός και επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι δεν συνεχίζει να θέλει να ειναι στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας και θέλει να «κατέβει» στο ψηφοδέλτιο της Β’Αθηνών, αφού εκεί πιστεύει ότι θα ειναι ποιο εύκολο να εκλεχθεί ,λόγω της καθημερινής του προβολής από τα πανελλαδικά κανάλια της πρωτεύουσας .

-Στην ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη η κυρία Αυγερινοπούλου καθόταν όρθια και όχι στα πρώτα καθίσματα που ίσως θα έπρεπε να είναι.(Τυχαίο ;;)

-Απών από την πρώτη γραμμή και ο κ. Νικολακόπουλος αφού δεν υπήρχε στην περιοδεία του προέδρου αλλά μόνο στην Αμαλιάδα και φαινόταν «ξένο σώμα» χωρίς να έχει επαφή με κανέναν από τα στελέχη και το οργανωτικό του κόμματος .

-Η έκπληξη της ημέρας ήταν ο Πολιτικός Μηχανικός από την Αμαλιάδα ο κ. Φούντας πού φάνηκε να έχει προηγούμενη γνωριμία με τον κ.Μητσοτάκη και στην αναχώρηση του Προέδρου από την Αμαλιάδα του είπε «σε περιμένω επάνω» . Με αυτή την αφορμή το «ψάξαμε» και μάθαμε ότι τον προωθεί ένα σημαντικό στέλεχος από την Ηλεία ,ότι έχουν κάνει μια πρώτη επαφή με τον κ. Αυγενάκη και  ίσως τον δούμε και αυτόν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία.

-Μια ακόμη έκπληξη ήταν ο κ.Τάκης Αλεξόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με καταγωγή από την Ηλεία, που φάνηκε να υπάρχει γνωριμία χρόνων με τον Πρόεδρο και τους Βουλευτές που ήταν κοντά στην περιοδεία, αφού ο κ.Τάκης είναι από τα βασικά στελέχη του κόμματος και πληροφορίες λένε ότι θα του προταθεί σημαντική θέση στην Δημόσια διοίκηση,  αν και εφόσον γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ .Ειπώθηκε από πολλούς ότι θέλει να «κατέβει» και αυτός στο ψηφοδέλτιο της Νέας δημοκρατίας στην Ηλεία μετά την παρουσία του στην περιοδεια, αλλά αυτός ήταν κατηγορηματικός σε όλους αυτούς που τον ρωτούσαν: «δεν με ενδιαφέρει η πολιτική» .

-Από τις γυναικείες παρουσίες η πιο ενεργή της ημέρας και καλοδεχούμενη στο βλέμμα του κυρίου Μητσοτάκη ήταν κυρία Βλαχαντώνη ,που «έκλεψε την παράσταση» από όλες τις γυναίκες και ήταν παρούσα όλη τη μέρα στην Περιοδεία και την βραδινή ομιλία του Προέδρου.

-Τη μέρα της περιοδείας καταλάβαμε ότι το οργανωτικό, ο Πρόεδρος και η κυρία Μαρέβα σύζυγός του, ήταν καλά ενημερωμένοι για πολλά στελέχη της Ηλείας και για το ρόλο που παίζουν στην τοπική κοινωνία και στην πολιτική ζωή του νομού μας.

Είχαν καλά ενημερωθεί από στενούς συνεργάτες του Προέδρου όπως είναι ο κ.Κοντογιάννης, ο κ. Κωνσταντόπουλος ,ο κ .Γαβράς κ.α

-Μάθαμε ακόμα ότι σε ερώτηση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Ηλείας , για το τι θα γίνει με το ψηφοδέλτιο, του απάντησε «το μόνο που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι ότι θα γίνει σε όλα τα ψηφοδέλτια ανανέωση,ανανέωση», το τόνισε δύο φορές ο Πρόεδρος , ανανέωση στο ψηφοδέλτιο.

-Ο κύριος Βλαγκούλης ενώ έκανε υπερπροσπάθεια να είναι συνεχώς δεξιά ή αριστερά σε όλα στα πλάνα με τον κύριο Μητσοτάκη ,δεν έδειχνε ο Πρόεδρος να του δίνει και πολλή σημασία, σίγουρα το ανανέωση του κόμματος πρώτα περνάει από αυτόν και από ότι φαίνεται θα είναι πρώτος που θα «πληρώσει» την ανανέωση .

-«Πρώτο βιολί» από τον πρώτο σταθμό του κυρίου Μητσοτάκη  φάνηκε να είναι ο πρώην Υφυπουργός και βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης που επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες όλων μας ότι είναι ένας από τους «ανθρώπους» του προέδρου και θα έχει τον «πρώτο λόγο» στις κομματικές εξελίξεις στην Ηλεία .

Υ.Γ Το τέλος της επίσκεψης του Προέδρου κ.Μητσοτάκη βρήκε την «πολιτική κοινωνία» της Νέας Δημοκρατίας ενωμένη και ξεπέρασαν τις προηγούμενες μικροαψημαχίες – διαφωνίες που είχαν μέχρι τώρα και προχωρούν ενωμένοι στον πρωταρχικό σκοπό να γίνει η Ν.Δ κυβέρνηση .!