Σάββατο, 14 Μαΐου, 2022
22 C
Pýrgos

Αλλάζει το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές – Μέχρι πότε θα ισχύει – Τι θα πρέπει να προσέξετε

spot_img

Από αύριο, Δευτέρα 30 Μάρτίου αυξάνεται το όριο των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτα χωρίς την  χρήση χρήση PIN με απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, από τα 25 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα στα 50 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το μέτρο είναι προσωρινό και θα ισχύει έως και τις 31 Μαΐου.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού, στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική. Σύμφωνα με την ΕΕΤ, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας.

Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Σε όλες τις συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS. Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα