ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Αλλάζει όψη η Αμαλιάδα με την ανάπλαση του Εμπορικού και Ιστορικού Κέντρου της πόλης

  • 55
    Shares

Υπεγράφη το μεσημέρι η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινπραξίας για την εκτέλεση του έργου «Αστική Ανάπλαση Εμπορικού και Ιστορικού Κέντρου Αμαλιάδας». Ενός σημαντικού έργου που θα αλλάξει την όψη της πόλης και θα τη θέσει σε νέα τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό και με το άλλο μεγάλο έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου» (Open Mall) που εγκρίθηκε πριν λίγες μόλις μέρες!

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση σε ένα έργο που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια, μετά από πολύ αγώνα φτάσαμε σήμερα να υπογράφουμε τη σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων, της πλατεία Δημοκρατίας, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου από το Μουσείο Μπελογιάννη έως τις οδούς Ερμού, και Ολυμπίας, έως της πλατεία Δημοκρατίας. Την Αντωνίου Πετραλιά έως τον πολυχώρο και τη Σμύρνης μέχρι εκεί που φτάνει η άλλη ανάπλαση. Ο χώρος που περικλείεται από την παλιά ανάπλαση έως την Αντωνίου Πετραλιά είναι ο χώρος που θα γίνουν διάφορες παρεμβάσεις. Παράλληλα θα τοποθετηθούν 2 φωτοβολταΐκά δέντρα στην πλατεία Δημοκρατίας και στον ΟΤΕ, όπου θα υπάρχει ελεύθερο wi-fi και θα μπορέσει ο καθένας να φορτίσει τις ηλεκτρονικές του συσκευές.

Η χρηματοδότηση φτάνει τα 2.396.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΕΣΠΑ, ενώ ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία: Γκουλιούμης Αθανάσιος, Κατσαϊτης Μιχαλής και Πλώττας Ανδρέας. Ο χρόνος περαίωσης του έργου είναι 12 μήνες».

 

«Θα κάνουμε ένα ελκυστικό εμπορικό και ιστορικό κέντρο»

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είπε: «Το έργο της ανάπλασης θα εκτελεστεί σε συνεργασία με το άλλο μεγάλο έργο που ενταχθήκαμε και ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες από το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (open mall) και θα αλλάξουν την όψη του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης μας. Το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου γίνεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας το οποίο πρέπει να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε, όπως και τον εμπορικό κόσμο, καθώς αν δεν συμμετείχαν οικειοθελώς δεν θα το παίρναμε ποτέ αυτό το έργο, όπως έγινε και με πολλές άλλες περιοχές.

Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε ένα ιστορικό και εμπορικό κέντρο ελκυστικό, που θα δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να μπορέσει να επισκέπτεται την πόλη και ταυτόχρονα να κάνει τις αγορές του, δίνοντάς της νέα οικονομική και τουριστική κατεύθυνση».


  • 55
    Shares