ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Αλλάζει όψη η είσοδος του Πύργου!

  • 3
    Shares

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου της ανάπλασης των κεντρικών νησίδων της Μητροπολίτου Αντωνίου, από την είσοδο της πόλης (γραμμές τρένου) έως και την πλατεία Αγγελακόπουλου (Επιμελητήριο) προχώρησε χθες ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής με τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Άγγελο Τσίκα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα έργο το οποίο πραγματικά αλλάζει την όψη της εισόδου του Πύργου. Στις αρχές του 1999, όταν ανέλαβα για πρώτη φορά δήμαρχος, χωρίς ιδιαίτερη δαπάνη με τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου φτιάξαμε τις νησίδες που υπάρχουν σήμερα.

Το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει τώρα θα είναι σπουδαίο. Θα φυτευτούν μεγάλου ύψους ώριμα δέντρα, θα αλλάξει ο φωτισμός, οι νησίδες θα γίνουν με τρόπο να μην γκρεμίζονται ανά πάσα στιγμής όπως τώρα και δεν έχω παρά να πω μπράβο στην Τεχνική Υπηρεσία που τα κατάφερε άλλη μια μελέτη να υλοποιείται και στον εργολάβο που σήμερα συμβασιοποιεί αυτό το έργο, ο κ. Διάκος να το εκτελέσει άμεσα για να μην επιβαρύνουμε την αφορά και τους διερχόμενους».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου κ. Άγγελος Τσίκας είπε: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας γιατί συνέβαλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση αυτής της σύμβασης, πιο πολύ τον Άρη Φιλιππόπουλο που έχει κάνει τη μελέτη.

Η ανάπλαση των κεντρικών νησίδων περιλαμβάνει την διαπλάτυνση, με φύτευση πρασίνου, με νέα δέντρα και με καλύτερο φωτισμό. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, είναι η είσοδος της πόλης, ένα έργο φάρος και θα δημιουργήσει μια σημαντική λάμψη για την πόλη μας.

Ο κ. Νίκος Διάκος έχει πολύ καλή συνεργασία με την υπηρεσία μας, έφτιαξε πρόσφατα και τον κόμβο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και προσπαθώ και εγώ και όλη η υπηρεσία να φέρουμε πριν το Πάσχα ή αμέσως μετά, όλες τις αναπλάσεις που έχουμε δημοπρατήσει, με συμβάσεις».


  • 3
    Shares