ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Αμέλεια-Αφέλεια-Εσκεμμένη ενέργεια ή Καισαρισμός της Δημοτικής αρχής;


Αυτές είναι οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Α.Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ πριν από λίγες ημέρες: «η ελληνική οικονομία έχει πλέον ξεπεράσει τις συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας που αντιμετώπιζε το καλοκαίρι του 2015. Βρισκόμαστε,( σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. πρωθυπουργού )λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια, το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται, η ανεργία μειώνεται και τα έσοδα του κράτους αυξάνονται.
Πριν όμως ο <αλέκτωρ λαλήσει τρεις> και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια,διαβάσαμε στα Μ.Μ.Ε ότι ,έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διατάσσει τους Δήμους της χώρας να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.ενεργοποιώντας εκ νέου μια εντελώς απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.
Ήδη έχει συνεδριάσει η Κ.Ε.Δ.Ε η οποία έστειλε ένα ισχυρό <Μολών Λαβέ> στα Κυβερνητικά κλιμάκια και στους εντολοδόχους τους, που μάλλον το <έρχεται η ανάπτυξη> το εννοούν <ας κλέψουμε και το τελευταίο ευρώ από τους Δημότες αυτής της χώρας>.
Τα (όποια) αποθεματικά έχει ο κάθε Δήμος δεν είναι για τις Τράπεζες της κάθε Μέρκελ και του κάθε Σόιμπλε. Είναι για τις αμοιβές των εργαζομένων,για τα έργα καθημερινότητας και ανάπτυξης του Δήμου και για έκτακτες ανάγκες.
Το μεγάλο θέμα που προκύπτει για εμάς όμως είναι ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα το μαθαίνουμε από τρίτους και αφού έχει συνεδριάσει η Κ.Ε.Δ.Ε.
Καμία σπουδή από τον Δήμαρχο της Πόλης να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο(έκτακτα συνέδρια γίνονται για ψύλλου πήδημα) και να βγει ένα ψήφισμα-ράπισμα στη ληστρική Κυβέρνηση του Τσίπρα-Καμμένου και των Κοντωνή-Κουρουμπλή-Τσιρώνη και άλλων.
α)Δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Δημάρχου ,λόγω φόρτου φωτογραφιών;
β)Δεν θεώρησε το θέμα υπαρκτό ή σοβαρό;-Δεν υπάρχει καλή σχέση με την Κ.Ε.Δ.Ε γιατί είμαστε ίσως ο μόνος εν Ελλάδι Δήμος που υμνεί την Κυβέρνηση ;
γ)Δεν θέλησε να <στενοχωρήσει> την Κυβέρνηση και τους <συμπαθούντες> και <συμπολίτες> Υπουργούς;
δ)Δεν θεώρησε ότι το θέμα πρέπει να το <χειριστεί> άλλος ,παρά μόνο αυτός και οι στενοί του συνεργάτες;(Καισαρισμός)
Ας κρίνουν οι πολίτες τι ισχύει τελικά ,γιατί για εμάς ισχύουν όλα.
Είμαστε εγκλωβισμένοι μεταξύ ληστών και ψευτών.Η Παναγιά μαζί μας ,αλλά ας βάλουμε και εμείς το χεράκι μας στέλνοντας το παλιό εκεί που του αξίζει.Στο οριστικό παρελθόν.Τα λάθη πλέον δεν συγχωρούνται και τα πληρώνουμε ακριβά εμείς και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.
Μέλλον και όχι Παρελθόν
Νέο και όχι παλιό
Ανάπτυξη για όλους και όχι ρουσφέτια για λίγους
Έργα και όχι μπαλώματα και ξηλώματα
Αγώνας και όχι συμβιβασμός
ΣΙΔΗΡΟ και όχι ΣΚΟΥΡΙΑ…
ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ
Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος