ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμαλιάδα: Άνοιξε τις πύλες του ο Πολυχώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων


 

Άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά, χθες Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ο νέος Πολυχώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ήλιδας, με αφορμή την εναρκτήρια εκδήλωση 20ου Φεστιβάλ Ολυμπίας στην Αμαλιάδα και όπου έγινε έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Ο άγνωστος λιμός, Αθήνα 1941-42”, καθώς και η εικαστική Έκθεση “Land Art Cinema Project”.

Ειδικότερα, χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στο Cine Cinema  έγινε η εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ, με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους όπως τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολυμπίας, τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας, κ. Δημήτρη Σπύρου.

Στον Πολυχώρο πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφιών με θέμα τον λιμό της Αθήνας την περίοδο 1941-42 του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, όπου παρουσιάστηκαν φωτογραφικά ντοκουμέντα από την ναζιστική κατοχή και μέσα από φωτογραφίες, αποτυπώνονται οι δραματικές συνέπειες του λιμού της Αθήνας.

Ακόμα, στον Πολυχώρο έγινε έκθεση με θέμα “Land Art Cinema Project”, και ο εικαστικός κ. Τζίμης Ευθυμίου, αναφέρθηκε στην Landr Art και στα έργα που φιλοτεχνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε διάφορους τόπους της Ελλάδας, ενώ η Έκθεση ασχολείται με την δημιουργία εφήμερων έργων με υλικά της φύσης, με σεβασμό στο τοπίο και τους μετεωρισμούς του.

 

http://amaliadanews.gr