ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Αμαλιάδα: Έργο ανάπλασης στις εισόδους του δημοτικού κοιμητηρίου Φραγκαβίλλας


Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το  έργο ανάπλασης στις εισόδους του δημοτικού κοιμητηρίου Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παρέμβαση αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που παρατηρείται στο σημείο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κάθε φορά που σημειώνεται ισχυρή βροχόπτωση, τα νερά δεν βρίσκουν διέξοδο με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει το συγκεκριμένο σημείο. Όταν γίνεται αυτό ο δρόμος είναι απροσπέλαστος και δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στο κοιμητήριο, ούτε η διέλευση από το σημείο για την περιοχή που βρίσκεται η Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας.

Πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση του χώρου και ήδη έχουν γίνει σχετικοί καθαρισμοί κατά μήκος της περίφραξης του κοιμητηρίου.

Ακόμα, ξεκίνησε και η κατασκευή πεζοδρομίου για να είναι εύκολη η πρόσβαση  και προβλέπεται και η κατασκευή θέσεων πάρκινγκ. Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι και το έργο κατασκευή αγωγού και φρεατίων για την διοχέτευση των ομβρίων υδάτων, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις πλημμύρες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 73.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από ΣΑΤΑ.

Ωστόσο εκτός από την εξωτερική παρέμβαση προβλέπεται και η συντήρηση της κεντρικής εισόδου του κοιμητηρίου.

Ο αμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Τσεριώνης, ανέφερε ότι με την συγκεκριμένη παρέμβαση όχι απλώς θα αλλάξει η όψη της περιοχής και θα βελτιωθεί τα μέγιστα η εικόνα της εισόδου του κοιμητηρίου αλλά ταυτόχρονα θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση και το ουσιαστικότερο όλων είναι ότι θα δοθεί λύση στο θέμα της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα ζήτησε την κατανόηση των πολιτών καθώς το έργο είναι σε εξέλιξη, ωστόσο τόνισε ότι πολύ σύντομα το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την μικρή ταλαιπωρία που υφίστανται τώρα.

http://amaliadanews.gr