ΗΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αμαλιάδα, Αρχαία Ήλιδα και Πύργος οι μοναδικές «στάσεις» της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ηλεία


Την μισή και πλέον Ηλεία αφήνει «εκτός» η Λαμπαδηδρομία των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του ΤΟΚΥΟ 2020, αφού οι μοναδικές «στάσεις» που θα κάνει η Ολυμπιακή Φλόγα, αμέσως μετά την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου, θα είναι η Αμαλιάδα, η Αρχαία Ήλιδα και ο Πύργος.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει στη συνέχεια για Μεσσηνία, αφήνοντας πίσω της όχι μόνο τη βόρεια Ελλάδα, από την οποία περνούσε πάντα, αλλά και όλη τη βορειοδυτική Πελοπόννησο με πρώτη και καλύτερη… την Πάτρα!

Η φετινή Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει μόλις… έξι ημέρες επί ελληνικού εδάφους με τις «περικοπές», ακόμα και σε μεγάλες πόλης της Ελλάδας και πρωτεύουσες νομών, να είναι πολλές. Ήδη οι αντιδράσεις στην Πάτρα έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβρη, ενώ αντιδράσεις αναμένονται και από άλλες περιοχές της χώρας που δεν θα τις «ζεστάνει» η Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων του Τόκιο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει κυρίως από ιστορικούς χώρους της Ελλάδας, ενώ σε ένδειξη μνήμης στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, θα περάσει και από το Μάτι.