ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αμαλιάδα: Κατεδαφίστηκε το κτίριο στην οδό 3ης Μεραρχίας


Ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία,που στο πέρασμα του χρόνου  δέσποζε στο κέντρο της πόλης της Αμαλιάδας, για πολλές δεκαετίες. Ωστόσο όπως ήταν αναμενόμενο αυτό το κτίριο στην οδό 3ης Μεραρχίας πίσω από την Πλατεία Αγίου Αθανασίου, δεν υπάρχει πια, αφού ο χρόνος το κατέστησε ετοιμόρροπο και χθες κατεδαφίστηκε και μέσα στα ερείπια του κλείστηκαν μνήμες, εποχές, ιστορίες.

Στο ισόγειό του για πολλά χρόνια λειτουργούσε η ταβέρνα “Τα δελφίνια”, όπου εκεί καταγράφηκαν πολλές στιγμές από την καθημερινότητα της κοινωνίας και αποτελούσε σημείο συνάντησης και αναφοράς.

Αλλά, ο χρόνος και ο σεισμός είχαν διαφορετικά σχέδια και το κτίριο έγινε ερειπωμένο και επιπλέον επικίνδυνο για τους περαστικούς.

Να σημειωθεί πως το κτίριο είχε χαρακτηριστεί δύο φορές σεισμόπληκτο, με τον ιδιοκτήτη του να βρίσκεται για πολλά χρόνια αντιμέτωπος με την γραφειοκρατία, περνώντας από πολλές υπηρεσίες και απίστευτη ταλαιπωρία, μέχρι τελικά να κατεδαφιστεί το κτίριο χθες το πρωί και να περάσει στην “ιστορία”.

Όμως, το κτίριο παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον χρόνο και από του σεισμούς, παρέμενε “αγέρωχο” για πολλές δεκαετίες και δεν “έπεσε” μόνο του. Χρειάστηκε να συνδράμουν μπουλντόζες ώστε να κατεδαφιστεί, κλείνοντας μέσα του ατελείωτες μνήμες, μοναδικές στιγμές και μια πλούσια ιστορία της πόλης της Αμαλιάδας.

http://amaliadanews.gr