ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμαλιάδα: Πραγματοποιήθηκε η λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών


Χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Λαζαράκη(σκακιέρα), πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της φλόγας, στα πλαίσια της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας  Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ήλιδας, συμμετέχει στην δράση με εκδηλώσεις που έχουν τον τίτλο “Η Φλόγα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας περνάει από την πόλη μας, Είναι τόσο απλό” και χθες έγινε η τελετή αφής με την συμμετοχή των δημοτικών σχολείων της πόλης αλλά και του 1ου ΓΕΛ  Αμαλιάδας.

Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους ξεκίνησαν σαν ομάδες από τα σχολεία τους μεταφέροντας αναμμένες δάδες με προορισμό την σκακιέρα, όπου οι λαμπαδηδρόμοι ενώθηκαν και όλοι μαζί άναψαν το βωμό στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά τους.

Ο κ. Τζουλέκης Σπύρος, καλωσόρισε τους μικρούς και μεγάλου, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος καθώς και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ζεύλας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος, όπου τόνισε την αυξημένη ανάγκη που υπάρχει για αίμα καθώς και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ αναφέρθηκε και στη δωρεά μυελού των οστών.

Να σημειωθεί πως σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας.

Παράλληλα την εκδήλωση αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Κυττάρων Αίματος Αμαλιάδας, ενώ το παρών έδωσαν η αντιδήμαρχος Ήλιδας κα. Ρούλα Γκουβίτσα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Αθανασόπουλος, ο αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών κ. Αλέξης Ξυδής και εκπρόσωπος από τον Σύλλογο “Δίνω Ζωή”.

http://amaliadanews.gr