ΗΛΙΔΑΣ

Αμαλιάδα: Τίμησαν τον προστάτη της Δικαιοσύνης στον Ι.Ν. Άγιο Αθανάσιο


Τον προστάτη της Δικαιοσύνης Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησαν χθες δικηγόροι, δικαστές Εισαγγελείς και δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας.

Την θεία λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, με τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξιο Αναγνωστόπουλο και τον ιερέα π. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Ο Αρχιμανδρίτης κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στη ζωή του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, ο οποίος είναι ο προστάτης των δικαστών και του δικαστικού σώματος, καθώς και ο ίδιος είχε διατελέσει μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου.

Το παρών στην Θεία Λειτουργία έδωσαν ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, δικηγόρος κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, δικηγόρος κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κ. Νίκος Κυπρούλης, η Εισαγγελέας Αμαλιάδας κα. Αρετή Τέγου, δικηγόροι, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας προσέφερε καφεδάκι σε καφετέρια της πλατείας Αγίου Αθανασίου.

http://amaliadanews.gr