Αμαλιάδα: «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» στην Οικία Τατάνη

spot_img

Προτεινόμενα

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 29 Ιουλίου, το «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών», στον κήπο της Οικία Τατάνη, στην Αμαλιάδα, με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας και σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Ομογενών Αμερικής-Καναδά και με την συμμετοχή των απόδημων Ηλείων από κάθε σημείο του πλανήτη.

Να σημειωθεί, πως η φετινή εκδήλωση «ντύθηκε» με την μουσική παράσταση του κ. Γιώργου Βούκανου «Ελπίδα», σε σκηνοθεσία του κ. Χάρη Κότσιφα και πρωταγωνιστές τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας ερασιΤΕΧΝΕΣ, καθώς στην φετινή εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ», όπου έπαιξαν κομμάτια μεγάλων Ελλήνων Καλλιτεχνών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης, τραγούδια της ξενιτιάς, υπό τον μαέστρο κ. Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.

Ο κ. Βούκανος άνοιξε την φετινή εκδήλωση και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και σημείωσε πως οι ομογενείς είναι οι οργανωτές της εκδήλωσης, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε ότι ήρθε η εποχή που πρέπει να περάσουμε στην ενιαία αντίληψη του οικουμενικού Ελληνισμού και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την ανάκαμψη της πατρίδας», καλώντας τους Ηλείους να αποτελέσουν πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης του ενιαίου ελληνισμού σε όλες τις χώρες, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την ομογένεια για την δωρεά ενός υπερηχογράφου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και ενός απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου της Βοστώνης κ. Βασίλης Καυκάς, μίλησε για την διαδρομή του στην Αμερική και διαφώνησε με τον όρο «απόδημοι», λέγοντας πως ότι οι Έλληνες είναι εκεί μετανάστες και στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα και την πίστη.

Ακόμα, συνεχάρη τον Δήμαρχο Ήλιδας, για την εκδήλωση, ενώ κάλεσε τους Ηλείους να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού, καθώς και να γνωρίζουν ότι θα έχουν στο πλευρό τους την Ομογένεια.

Ο αντιπρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης, κ. Γιώργος Αβραμόπουλος, ανέφερε πως είναι περήφανος που είναι Έλληνας και τιμή που είναι Ηλείος και μετέφερε σειρά προτάσεων και ενεργειών προκειμένου να αναπτυχθεί ο Ελληνισμός.

Η κα. Γιώτα Πατλιά,Γραμματέας του Συλλόγου Νέας Υόρκης, απηύθυνε τον χαιρετισμό του Προέδρου της ύπατης Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Αντώνη Παπαδόπουλου, ο οποίος απουσίαζε και επίσης την εκδήλωσε χαιρέτησε και ο Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας «Ερμής», κ. Ανδρέας Χάρδας, ο οποίος ανέφερε την προσπάθεια των Ελλήνων για να ορθοποδήσουν στην Αυστραλία.

Παράλληλα, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Βουλευτής Ηλείας, κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύσης Καλαματιανός, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ανδρέας Μίγκος, ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δήμου Πύργου, κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, κ. Λεωνίδας Βαρουξής, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, κ. Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κόροιβος κ. Χρήστος Λαγός και η πρώην Βουλευτής Ηλείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Τέλος, μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε πλούσιος μπουφές.

http://amaliadanews.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα