Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.3 C
Pýrgos

Αμφισβήτησε την κρίση του διαιτητή το Σώστι-Το «δεδικασμένο» της Τούμπας, οι ατάκες στο δικαστήριο και το “κλειδί” της υπόθεσης 

spot_img

Προθεσμία να καταθέσουν όποια άλλα υπομνήματα επιθυμούν έδωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ σε Μακρίσια και Σώστι. Η Επιτροπή, αν και αρχικά έκρινε ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψιν τα βίντεο, κατόπιν της αυτεπάγγελτης δίωξης της Αστυνομίας, αλλά και της έκθεσης του παρατηρητή, έκανε δεκτό αυτό το αίτημα του Κενταύρου, προσχωρώντας τα βίντεο για να τα μελετήσουν τα μέλη της Επιτροπής.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Οι δικαστές, ξεκαθάρισαν ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην Επιτροπή Εφέσεων, θα είναι άτεγκτοι και αμείλικτοι σε θέματα βίας και εφαρμογής των Νόμων, οι οποίοι έχουν αυστηροποιηθεί μέσα από τις τελευταίες παρεμβάσεις της Πολιτείας. Μάλιστα με αφορμή και μια παρέμβαση του νομικού εκπροσώπου του Κενταύρου Σωστίου, αναφέροντας στον συνάδελφό του εκπρόσωπο των Μακρισίων ότι δεν μιλάμε για πυροτεχνήματα αλλά για βαρελότα, ο δικαστής παρενέβη και είπε με χιούμορ «στο χωριό μου αυτά τα λέμε γουρούνες».

 

Το «δεδικασμένο» της Τούμπας

Ο Κένταυρος Σωστίου, κατά την ακροαματική διαδικασία, αμφισβήτησε ευθέως την κρίση του διαιτητή και των βοηθών διαιτητών, αναφέροντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει συμβεί τίποτα και παράλληλα να διακόπτει το ματς, να πηγαίνει στα αποδυτήρια και να προχωράει και σε προειδοποίηση οριστικής διακοπής. Παράλληλα επικαλέστηκε την έκθεση του παρατηρητή αγώνα, αλλά και της αστυνομίας, προσκομίζοντας βίντεο και ιατρικές γνωματεύσεις. Παράλληλα παρουσίασε την δικογραφία της Τούμπας, με τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρσία, επικαλούμενος δεδικασμένο. Τα Μακρίσια, επικαλούνται το Φύλλο Αγώνα και κάνουν λόγο για αποχώρηση της ομάδας του Σωστίου. Ο Κένταυρος, μιλάει για ανωτέρα βία, αλλά και για αθέμιτο συναγωνισμό, καθώς ακόμα και αν υπήρχε τερματοφύλακας να αντικαταστήσει τον Κριεμάντι, αυτό δεν δικαιολογεί όσα έγιναν: «Και να είχε τερματοφύλακα, μπορεί αυτός να ήταν χειρότερος από αυτόν που τραυματίστηκε. Ή ακόμα αν είχε εξαντλήσει όλες τις αλλαγές, θα ήταν υποχρεωμένη η ομάδα να συνεχίσει με δέκα παίκτες;», ήταν το ρητορικό ερώτημα που απηύθυνε ο νομικός εκπρόσωπος του Κενταύρου Σωστίου.

 

Αυτό που θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση

Επί της ουσίας τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση την οποία θα βγάλει η Επιτροπή Εφέσεων, απόφαση την οποία δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε. Το «κλειδί» της όλης υπόθεσης, είναι το κατά πόσον μπορεί να παρακαμφθεί το Φύλλο Αγώνα. Στο καίριο και σημαντικό αυτό ερώτημα, νομικοί κύκλοι απαντούν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Πέραν του ότι το προβλέπει ρητά ο ΚΑΠ,  οι σύγχρονες δικαστικές μέθοδοι τείνουν να απαγκιστρωθούν από το Φύλλο Αγώνα, με πιο πρόσφατη την περίπτωση του Λεβαδειακού-Καλαμάτας, στην οποία ουσιαστικά το Φύλλο Αγώνα αναιρέθηκε. Μάλιστα δικαστής σε πρόσφατη περίπτωση, έχει παραδεχθεί ότι ο διαιτητής, δεν είναι παντογνώστης, ούτε γιατρός, ούτε δικαστής και ο ρόλος του πρέπει να περιορίζεται στην ερμηνεία των Κανόνων του παιχνιδιού, εντός των τεσσάρων γραμμών. Με αυτό τον τρόπο και παρά το γεγονός ότι στην περίπτωση της Καλαμάτας, ο διαιτητής έκρινε επαρκείς τις κάρτες υγείας και επέτρεψε τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών, στη συνέχεια η Επιτροπή Εφέσεων, ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ 2 και έκρινε ως αντικανονική τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα