ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανάλυση Γ΄ Εθνικής: Πρωτάθλημα τεσσάρων ταχυτήτων

Τεσσάρων ταχυτήτων είναι το Πρωτάθλημα που εξελίσσεται στον έκτο όμιλος της Γ΄ Εθνικής. Ένα Πρωτάθλημα που βρίσκει στην πρώτη του ταχύτητα τις δυο ομάδες της Ρόδου, Ιάλυσο και Διαγόρα, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει τις δυο πρώτες προνομιούχες θέσεις και θα παλέψουν μεταξύ τους για το ποιος θα ανέβει αυτόματα στη Φούτμπολ Λιγκ και ποιος θα παίξει μπαράζ. Όπως έχει μέχρι τώρα πάει το πράγμα, δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα να μπορέσει να τους κοντράρει. Η πληρότητα στα ρόστερ που διαθέτουν οι δυο ομάδες της Ρόδου, η αποτελεσματικότητα που δείχνουν στα παιχνίδια, σε συνδυασμό με κάποιες αδυναμίες των ηλειακών ομάδων, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας των Ροδίων. Μάλιστα, μέχρι τώρα φαίνεται ότι ακόμα και αν συγκυριακά πάει κάποιο παιχνίδι να στραβώσει στους δυο πρωτοπόρους, οι διαιτητές όλο και με κάποιο σφύριγμα τις «ξελασπώνουν».

Και αφού λοιπόν οι δυο πρώτες θέσεις μας τελείωσαν, πάμε στις υπόλοιπες. Εκεί η κατάσταση είναι ρευστή. Υπάρχουν ο Παμβουπρασιακός, ο Πανηλειακός και ο Παλληνιακός, ίσως και η Θύελλα Ραφήνας με τον Διαγόρα Βραχνεΐκων από κοντά, που απαρτίζουν τη δεύτερη ταχύτητα. Τις ομάδες οι οποίες «δεν πάνε για τίποτα», καθώς εύκολα ή δύσκολα θα μείνουν. Αυτό το γκρουπ, δυστυχώς δείχνει (έστω για την ώρα), ότι η Νίκη Τραγανού δεν μπορεί να αγγίξει. Η αδυναμία της να «διπλώσει» τις νίκες, με την ισοφάριση που δέχθηκε την Κυριακή, την κατατάσσει στο τρίτο γκρουπ, των ομάδων οι οποίες παλεύουν για την παραμονή. Το αν θα έπρεπε ή θα μπορούσε η Νίκη να βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ και το αν οφείλεται στο έμψυχο δυναμικό ή στον προπονητή ή και στα δυο, μένει να απαντηθεί. Και θα απαντηθεί τώρα που άλλαξε ο προπονητής και εάν και εφόσον γίνουν οι δυο μεταγραφές που ο Φωτόπουλος ζητάει, έτσι ώστε να επιστρέψει στον αρχικό της σχεδιασμό η ομάδα (προ της φυγής των δυο ξένων).

Στο γκρουπ της παραμονής, υπάρχουν η Νίκη Τραγανού, ο Πανμοβριακός, ο Αχαρναϊκός, ο Παναιγιάλειος. Τέσσερις ομάδες, οι οποίες δίνουν ένα μίνι Πρωτάθλημα για τη μια θέση που περισσεύει. Ίσως, την Κυριακή, να αποχαιρετίσει ο Παναιγιάλειος, σε περίπτωση που δεν  μπορέσει να επικρατήσει της Νίκης Τραγανού. Και να γίνει η τρίτη ομάδα που αποχαιρετά την κατηγορία, μετά τις δυο τελευταίες, τον Φοίβο Κρεμαστής και τον Αστέρα Αμαλιάδας, για τις οποίες απομένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση του υποβιβασμού τους.