Ανάλυση των Πλέι Οφ: Όριο τίτλου το «19» και μαθηματικές ελπίδες του Αλφειού

spot_img

Προτεινόμενα

Η πρώτη αγωνιστική των Πλέι Οφ της Α1 κατηγορίας, ανέδειξε έναν νικητή και έναν ηττημένο. Νικητής ήταν ο Ενιπέας, ο οποίος αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο στους έξι βαθμούς. Και ηττημένος ο Αλφειός, ο οποίος μένοντας ουραγός χωρίς βαθμούς, διατηρεί πλέον μόνο μαθηματικές πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν.

Κοιτάζοντας τα δεδομένα μέσα από την ψυχρή λογική των αριθμών, απόλυτη σιγουριά για κατάκτηση του τίτλου αυτή τη στιγμή χαρίζουν μόνο οι 19 βαθμοί. Δηλαδή θεωρητικά και όλα τα παιχνίδια (3χ3=9) να κερδίσει ο Ενιπέας με τον τρίτο και τον τέταρτο, δεν του αρκεί, καθώς πιθανές δυο ήττες από τον δεύτερο, μπορούν να τον καθηλώσουν στους 18 βαθμούς και να χάσει τον τίτλο στην ισοβαθμία.

Αυτό είναι το ένα σκέλος της υπόθεσης, το οποίο και δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμα έχουμε «ψωμί» και δεν έχει κριθεί τίποτα, έστω και αν αυτό το +6 που έχει ο Ενιπέας του χαρίζει ήδη ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, έχει να κάνει με τον Αλφειό. Για τον οποίο φαίνεται ότι οι πιθανότητές του να κατακτήσει τον τίτλο, είναι πλέον μόνο μαθηματικές. Πιθανόν δηλαδή να μην του φτάνουν οι πέντε νίκες σε πέντε ματς (3χ5=15), αλλά να χρειαστεί και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων και κατά προτίμηση ισοπαλιών.

Μιας και είπαμε ισοπαλίες, είναι και αυτές ένα στοιχείο το οποίο δεν το συναντήσαμε την πρώτη αγωνιστική. Είναι όμως ένα στοιχείο που αν θα μπει θα αλλάξει τα δεδομένα, χαμηλώνοντας το «όριο τίτλου» προς όφελος του Ενιπέα. Όσο δεν θα έχουμε ισοπαλίες,  η κατάσταση θα απλοποιείται μεν, συνάμα όμως δεν θα αφήνει και τον πρωτοπόρο να ησυχάσει, καθώς μπορεί μεν η ήττα του Ξενοφώντα να άρεσε στον Ενιπέα, αλλά σίγουρα δεν τον ευνόησε το γεγονός ότι μπήκε στο χορό του τίτλου και η Ζαχάρω.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα