ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανάπλαση στον ιστορικό χώρο της Ανδρίτσαινας και στην Κρέστενα


Ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στις 15 Σεπτέμβρη κατέθεσε το φάκελό του για την ένταξη στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων  και τα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτόν αφορούν σε παρεμβάσεις στις έδρες του δήμου, τη διοικητική και την ιστορική.

Ο δήμαρχος κ. Μπαλιούκος ανέφερε ότι  «Παρεμβαίνουμε σε κομβικά σημεία όπου έπρεπε να γίνει κάποια ανάπλαση και δίνεται η δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας. Το ύψος της μελέτης του φακέλου μας, ανέρχεται στο 1.650.000€».

Μάλιστα, στα έργα προβλέπονται παρεμβάσεις στον ιστό της Ανδρίτσαινας, που περιβάλουν τους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης, του Λαογραφικού Μουσείου, του παράλληλου οδικού άξονα με τον κεντρικό της Ανδρίτσαινας. Επιπλέον στην δεξιά και αριστερή πλευρά της πόλης και επεκτείνονται μέχρι το θέατρο το οποίο βρίσκεται στην είσοδο και πάνω από το Κέντρο Υγείας.

«Είναι μία σημαντική παρέμβαση την οποία διεκδικούσε η πόλη της Ανδρίτσαινας από το χρόνο που είχαμε αναλάβει και πολύ παλαιότερα»  επεσήμανε ο δήμαρχος.

Σε ότι αφορά την Κρέστενα προβλέπεται η συνέχιση της ανάπλασης που έχει γίνει και αφορά στο χώρο γύρω από το νέο δημαρχείο, έργα που πρέπει να γίνουν πριν τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών εκεί.

Επιπλέον ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε ότι «Εκτιμώ ότι θα έχουμε την έγκριση, καθώς είναι μία προσεγμένη εργασία και θα κάνουμε τις βελτιώσεις που πρέπει. Θέλουμε το συντομότερο δυνατό να ασχοληθούμε με την ανάπλαση στον ιστορικό χώρο της Ανδρίτσαινας που το έχει ανάγκη. Μπορεί οι αναπλάσεις να είναι απαραίτητες σε όλους τους οικισμούς αλλά στην Ανδρίτσαινα είναι μια παραγωγική επένδυση, γιατί αυτό έχει να «πουλήσει» η Ανδρίτσαινα. Η Ανδρίτσαινα «πουλάει» την παρουσία της δίπλα στον Επικούρειο Απόλλωνα, την ιστορικότητα που έχει, καθώς και την δομή της ίδιας της πόλης με την πέτρα κι όλα αυτά τα αρχοντικά που υπάρχουν. Η ανάπλαση θα την απογειώσει και ελπίζω να μην μας διαψεύσουν. Το επόμενο βήμα μας να είναι η είσοδος της και η ανατολική και η δυτική».

Τέλος, στο θέμα έθεσε και τη διεκδίκηση της σύνδεσης της Ολυμπίας και της Ανδρίτσαινας με τον άξονα Λεύκτρου – Μεγαλόπολης, που θα αποτελέσει μια ταχύτατη σύνδεση με την Ηλεία και μια δευτερεύουσα είσοδο του νομού από τα ανατολικά.