33.7 C
Pýrgos
Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Ανάρμοστη συμπεριφορά από οδηγό λεωφορείου καταγγέλλει το Σωματείο Παραπληγικών Ηλείας

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Την ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού αστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ προς δύο ΑμεΑ επιβάτες, καταγγέλλει το Σωματείο Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων του νομού. Το περιστατικό σημειώθηκε στην επιστροφή των δύο ανθρώπων από το Κατάκολο, με τον οδηγό, σύμφωνα με την καταγγελία, να  τους ενημερώνει ότι αν τους ξαναδεί στη στάση, δεν πρόκειται να τους εξυπηρετήσει πάλι.

Η καταγγελία του Σωματείου Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων του νομού αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην δράση την πρωινή με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έχουμε και επακόλουθα. Στον γυρισμό από Κατάκολο ο οδηγός του 104 λεωφορείου ενημέρωσε τους δύο ΑμεΑ πού ήταν στο λεωφορείο ότι αυτός δεν πρόκειται να ξανασταματήσει να τους πάρει, διότι δεν υπάρχουν προσβάσιμες στάσεις.

Ψάχνουν το τέλειο, το οποίο δεν υπάρχει, αλλά πιστοποίηση έχουν πάρει απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Γιατί κύριοι φέρεστε ρατσιστικά στους ανθρώπους με αναπηρία;  Τι ήμαστε εμείς, διαφορετικοί από τους άλλους ανθρώπους; Γιατί εφόσον είχατε βάλει κάποια δρομολόγια για Τρίτη και Πέμπτη μας τα κόψατε με διάφορες δικαιολογίες; Γιατί ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ δεν θέλει τους ΑμεΑ παρέα με τους άλλους ανθρώπους; Τι διαφορά έχουν; Αυτό είχε πει στα μέλη του σωματείου σε ραντεβού που είχε γίνει για να ζητήσουμε τα αυτονόητα.  Ένα μεγάλο Γιατί. Γιατί μας ξεχωρίζουν; Τι έχουμε; Μήπως πρέπει να ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας;»

Στην καταγγελία του γεγονότος προχώρησε και ο Αναπληρωτής γενικός Γραμματείας του Σωματείου Παραπληγικών Π.Ε. Ηλείας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παρόλο που το σωματείο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας έχει κάνει τα πάντα για να μπορέσουν οι άνθρωποι με αναπηρία που δεν έχουν τον τρόπο μετακίνησή τους, να μπορούν να πάνε οπουδήποτε χρειαστούν και έχουν παλέψει πάρα πολύ προκειμένου να μπορούν να μπορούν να μετακινούνται με τα αστικά λεωφορεία του δήμου και πράγματι έχει επιτευχθεί με επιτυχία όλος αυτός ο αγώνας με μεγάλες δυσκολίες και μάχες θα μπορούσα να πω, ώστε εγώ και όλοι οι υπόλοιποι ΑΜΕΑ να μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Έτσι και σήμερα. Πράγματι σήμερα πήγα με το σωματείο παραπληγικών στη στάση όπου το λεωφορείο σταματάει απέναντι από το 2ο λύκειο το οποίο υποχρεούται να σταματήσει στην συγκεκριμένη στάση για να πάρει όλους τους επιβάτες καθώς και τους ΑΜΕΑ, του είπαμε λοιπόν αρχικά του οδηγού του λεωφορείου 104 να μας κατεβάσει την ράμπα και στην αρχή δυσανασχέτησε και έλεγε είναι η διαδικασία και ότι θα κάνουμε αυτή τη δουλειά τώρα και τέλος πάντων με τα πολλά πολλά μπήκαμε στο λεωφορείο.

Όμως στο γυρισμό από το Κατάκολο όπως ερχόμασταν για τον Πύργο ο οδηγός του λεωφορείου 104 μας είπε με πολύ άσχημο τρόπο ότι αν μας δουν στη στάση του δεύτερου λυκείου δεν πρόκειται να σταματήσει για να μας πάρει.

Αυτά τα πράγματα είναι ξεπερασμένα και αδιάντροπα, θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλος ρατσισμός απέναντι σε όλους εμάς τους ΑΜΕΑ και είναι απαράδεκτο πρωτίστως και ζητώ από όλους από όλους σας να κατακρίνουμε αυτή την ενέργεια και να παλέψουμε επιτέλους για τα νόμιμα δικαιώματά μας διότι δεν μπορούνε οι συγκεκριμένοι οδηγοί, που έχουνε νόμιμη άδεια από το υπουργείο, να μας αντιμετωπίζουν όπως τους γουστάρει. Συγνώμη που μιλάω με αυτό τον τρόπο όμως είναι πάρα πολύ εξοργισμένος με όλη αυτή την τραγική κατάσταση την οποία και έζησα ως προς τη μεταφορά μου εμένα και του φίλου μου του Γιάννη.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές για εμένα πρέπει να παραπέμπονται στον εισαγγελέα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το ποιες είναι οι αρμοδιότητες τελικά του καθενός μας.

Το ότι έχουμε μία αναπηρία δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να μας αντιμετωπίζουν με τον τρόπο που τους αρέσει και που θεωρούν ότι είναι πρέπον. Ντρέπομαι και λυπάμαι που ζω σε μία πόλη όπως είναι ο Πύργος. Παρόλα αυτά εγώ αύριο πάλι θα βρίσκουμε σε εκείνη τη στάση που ο οδηγός μου είπε ότι δεν θα σταματήσει να με πάρει, οπότε θα είμαι εκεί για να δούμε αν θα με πάρει ή όχι διότι εγώ δεν έχω μάθει στη ζωή μου να τα παρατάω και να το βάζω στα πόδια, για να είναι οι άλλοι ξεκούραστοί και ζαμανφού, γιατί βαριούνται για να κάνουν τα αυτονόητα.

Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας και όλους όσους έχουν κάνει τα πάντα ώστε εγώ να έχω μία φυσιολογική και καλύτερη ποιότητα ζωής ακόμα και στον τρόπο μετακίνησης μου, επιθυμώ την στήριξη όλων σας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα