«Αναίτιες μαζικές μετακινήσεις προσωπικού» καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

spot_img

Προτεινόμενα

«Κατά την διάρκεια εξέλιξης της μεγαλύτερης επιδημιολογικής  κρίσης, η Περιφερειακή Αρχή αντί να ασχολείται με τα ζητήματα που αφορούν την προστασία της υγείας των εργαζομένων και της κοινότητας συνολικότερα, προχωράει σε αναίτιες μαζικές μετακινήσεις, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητά τους, αφού αυτές δημιουργούν προβλήματα στις ήδη υποστελεχομένες οργανικές μονάδες.

Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Αρχή, παρακάμπτοντας κάθε στοιχειώδη έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας, τοποθετεί ως αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού, αναπληρώτρια προϊσταμένη τμήματος με τον λιγότερο χρόνο άσκησης στα καθήκοντα του προϊσταμένου τμήματος, θέση που είχε καταλάβει με ανάθεση από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και όχι κατόπιν επιλογής είτε κατόπιν τοποθέτησης βάσει ειδικής διάταξης.  Μέχρι πρότινος καθήκοντα αναπληρωτή Διευθυντή ασκούσε η αρχαιότερη προϊσταμένη τμήματος  της Διεύθυνσης, η οποία εν προκειμένω είναι κατά κυριολεξία προϊσταμένη αφού είχε κριθεί και από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Προφανώς οι μετακινήσεις προσωπικού, η πλειοψηφία των οποίων είναι από την Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού και η τοποθέτηση   νέας αναπληρώτριας Διευθύντριας στην ίδια Διεύθυνση είναι γεγονότα που έχουν άμεση σχέση και εξάρτηση μεταξύ τους.

Η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση, κινούμενη σύμφωνα με τις σκοπιμότητες που θέλει η ίδια να εξυπηρετήσει, γιατί σε κάθε περίπτωση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει αντιμέτωπη με τις ίδιες τις επιλογές της και ενδεχομένως όχι μόνο με αυτές.

Η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να διεκδικεί την στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και όχι να πειραματίζεται υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της, γεγονός που ενδεχομένως αποδειχτεί ότι αποτελεί και πολιτική της απόφαση.

Η Περιφερειακή Αρχή εν μέσω της πανδημίας αποφάσισε:

  • Να αποδομήσει το τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού με απομάκρυνση – αντικατάσταση του 75% του προσωπικού σε σχέση με την αρχή της θητείας της, ενός τμήματος του οποίου οι υπάλληλοι διέθεταν την απαιτούμενη εμπειρία και εξοικείωση στα θέματα δημοσίων διαγωνισμών και συμβάσεων. Παράλληλα το γεγονός ότι το αφήνουν χωρίς προϊστάμενο μοιάζει με απόπειρα καθολικής διάλυσης του. Η Περιφερειακή Αρχή θα είναι υπεύθυνη και υπόλογη για την εξέλιξη των διαγωνισμών, ιδίως αυτών που έχουν ιδιαίτερο κοινωνικό αποτύπωμα όπως της δακοκτονίας και της μεταφοράς των μαθητών.
  • Να αφήσει το τμήμα Προσωπικού της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού μόνο με δύο υπαλλήλους, ενώ στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα είναι μόνον ένας λόγω ειδικών αδειών (κορωνοϊός), γεγονός που σε κάθε περίπτωση καθιστά αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του. Η Περιφερειακή Αρχή θα είναι υπεύθυνη και υπόλογη για την μη εύρυθμη λειτουργία του.
  • Να μετακινήσει προϊστάμενο σε άλλο τμήμα παρόλο που είναι σε όλους γνωστό ότι σε δύο μήνες συνταξιοδοτείται. Προφανώς το κίνητρο δεν είναι η βελτίωση των υπηρεσιών.
  • Να αφήσει το τμήμα Γραμματείας της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού με μοναδικό υπάλληλο του τμήματος την προϊσταμένη του τμήματος. Η Περιφερειακή Αρχή θα είναι υπεύθυνη και υπόλογη για την αδυναμία διεκπεραίωσης των διοικητικών υποθέσεων.
  • Να αφήσει το τμήμα Μισθοδοσίας της Διεύθυνσης Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου με μοναδικό υπάλληλο του τμήματος την προϊσταμένη του τμήματος. Η Περιφερειακή Αρχή θα είναι υπεύθυνη και υπόλογη σε κάθε περίπτωση μη ομαλής καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού.
  • Να μην αντιμετωπίσει το πρόβλημα υποστελέχωσης του τμήματος Πολιτικής Γης, που παραμένει μόνο με ένα μηχανικό και στην ουσία θα αρχίσει να υπολειτουργεί μετά τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις. Αναδασμοί, διανομές, εκμισθώσεις δημοσίων εκτάσεων ΥΠΑΑΤ, κτηματολόγιο, αγωγές από ΝΣΚ, χορήγηση τεχνικών στοιχείων, διαγράμματα. ορόσημα, ψηφιοποιήσεις, διορθώσεις κ.λ.π. με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής οδεύουν προς την αβεβαιότητα υλοποίησης τους.
  • Να απομακρύνει τους δύο υπαλλήλους του τμήματος που ασκούσαν την εποπτεία στους ΤΟΕΒ, ένα γεγονός που δε μοιάζει να είναι τυχαίο.

Καλούμε άμεσα την Περιφερειακή Αρχή:

  • Να ανακαλέσει το σύνολο των μετακινήσεων, που μόνο ως χρήσιμες δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, να ασχοληθεί η ίδια με το προσωπικό των υπηρεσιών και όχι οι «εξ αποστάσεως ειδικοί», και όπου κατόπιν σοβαρής προσέγγισης κρίνονται απαραίτητες αυτές να γίνουν με τον τρόπο που προβλέπεται. Σημειώνεται ότι θα πρέπει η ίδια να προβληματισθεί γιατί μέρος αυτών των μετακινήσεων είχαν τις έγγραφες αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων.
  • Να ανακαλέσει τον ορισμό της αναπληρώτριας Διευθυντρίας της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού και να προχωρήσει στον ορισμό του με γνώμονα την διαφάνεια, την αξιοκρατία και τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.
  • Να διεκδικήσει τη στελέχωση των Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας».

sypeilias.blogspot.com

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα