ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Αναβάλλεται προσωρινά η πεζοδρόμηση του κέντρου της Αμαλιάδας

  • 12
    Shares

Αναβάλλεται προσωρινά, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη,  η πεζοδρόμηση του κέντρου της Αμαλιάδας που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Μια απόφαση η οποία λήφθηκε υπό το βάρος των αυστηρών μέτρων της Κυβέρνησης, για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο κ. Λυμπέρης, το μέτρο της πεζοδρόμησης θα εφαρμοστεί, αμέσως μετά την άρση του lockdown, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη.

Τις μέρες που θα μεσολαβήσουν, οι υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας, θα προχωρούν τις εργασίες τοποθετώντας τα ενημερωτικά σήματα στους δρόμους όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αμαλιάδας, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμήθεια των καλαίσθητων κατασκευών – ζαρντινιέρες – που θα τοποθετηθούν στις οδούς που θα περικλείουν το πεζοδρομημένο κομμάτι της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως το πεζοδρομημένο κομμάτι της Αμαλιάδας περικλείουν οι οδοί Δεληγιάννη –  Ρήγα Φεραίου – Πολυτεχνείου – 25ης Μαρτίου – Ιπποκράτους – Έλλης – Φιλελλήνων – Δαλιάννη, στις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η προσωρινή πεζοδρόμηση θα διαρκέσει για δυο μέρες και στην συνέχεια το μέτρο θα είναι μόνιμο αφού με τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 10 εκ ευρώ θα πλακοστρωθεί όλο το κέντρο της πόλης, θα υπογειοποιηθούν όλα τα εναέρια δίκτυα και γενικά θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της Αμαλιάδας.   Υπενθυμίζεται πως   έχει ήδη υποβληθεί και αναμένεται άμεσα να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του  Ανατολικού Κομματιού του Περιφερειακού Δρόμου της Αμαλιάδας, που θα ξεκινά από την οδό Καλαβρύτων, θα ενώνει το ΑΕΙ με το Νοσοκομείο της πόλης και θα καταλήγει στον Καρδαμά.


  • 12
    Shares