ΗΛΕΙΑ

«Αναβιώνουν» οι τραγικές στιγμές που έζησαν οι Ηλείοι το 2007 – Ευαισθητοποίηση φορέων – κατοίκων


Μέρες του 2007 έρχονται στη μνήμη των κατοίκων της Ηλείας, με αφορμή τις τραγικές φωτιές που προκλήθηκαν στην Αττική, με δεκάδες θανάτους ανύποπτων πολιτών!

Στα πλαίσια αυτή ήδη από τοπικούς φορείς αλλά και πολίτες παρατηρείται κινητοποίηση για τη συλλογή και αποστολή τροφίμων προς τους πληγέντες συνανθρώπους, που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν περιουσίες αλλά και δικούς τους ανθρώπους.

Ήδη  υπάρχει μέριμνα από τους δήμους Πύργου, Ήλιδας και Ανδραβίδας –Κυλλήνης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ΟΤΑ καθώς και τοπικοί φορείς.

Ανάλογη κινητοποίηση παρατηρείται για τη συλλογή αίματος από τοπικούς συλλόγους και φορείς, το οποίο είναι άκρως απαραίτητο για τους δεκάδες τραυματίες από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

Ειδικά  οι πολίτες της Ηλείας που  πριν από λίγα χρόνια έζησαν στιγμές βιβλικής καταστροφής και ολέθρου, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και (στο μέτρο του δυνατού) αναμένεται να βοηθήσουν τους πληγέντες της από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής.