ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αναβρασμός για την Πρόωρη αντικατάσταση του Αστυνομικού διευθυντή

  • 241
    Shares

Ο Αστυνομικός Διευθυντής είναι βαθμός αξιωματικού στην ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας. Ανήκει στην κατηγορία των Ανωτέρων Αξιωματικών από κοινού με τον Αστυνόμο Α΄ και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή. Αποτελεί βαθμό μεγαλύτερο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και μικρότερο του Ταξιάρχου. Αντίστοιχοι βαθμοί στον Στρατό Ξηράς είναι ο Συνταγματάρχης, στο Πολεμικό Ναυτικό ο Πλοίαρχος και στην Πολεμική Αεροπορία ο Σμήναρχος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής καταλαμβάνει οργανική θέση Αστυνομικού Διευθυντή. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στον βαθμό είναι 3 έτη στο βαθμό ή 28 έτη συνολικής υπηρεσίας αξιωματικού, από τα οποία 2 έτη στο βαθμό.

Πολλά τα παράπονα και τα ερωτηματικά στην κοινωνία της Ηλείας, εισπράττουμε αυτές τις μέρες στο καθημερινό ρεπορτάζ μας,από φορείς,δημάρχους,βουλευτές και από απλούς πολίτες για την αντικατάσταση του Αστυνομικού διευθυντή Ηλείας Σωτήρη Παπασωτηρίου, που προήχθη σε Ταξίαρχο και αποστρατεύεται.

Αξίζει να σας αναφέρουμε ότι ασχολούμαστε με το αστυνομικό ρεπορτάζ πάνω από 17 χρόνια και έχουν περάσει πάρα πολλοί Αστυνομικοί Διευθυντές στην Ηλεία και ποτέ δεν υπήρξε τόσο πολύ «φασαρία» για αντικατάσταση Αστυνομικού Διευθυντή .Οι περισσότερες αντικαταστάσεις ήταν αναμενόμενες και λογικές, αφού είχαν συμπληρώσει την χρονική περίοδο της θητείας τους .

Όλοι ρωτούν με ποια κριτήρια ο σημερινός Αρχηγός και το συγκεκριμένο Υπουργείο αντικαθιστά τόσο πρόωρα έναν επιτυχημένο και με πολλες περγαμηνές για το Αστυνομικό του έργο στην Ηλεία Αστυνομικό Διευθυντή ;

Υπήρξαν κομματικά κριτήρια ;

Προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Αξιωματικών ;

Τι έφταιξε όλοι αναρωτιούνται ;

Όλοι ξέρουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ «κομματικός αξιωματικός» ο συγκεκριμένος και δεν είχε δώσει δικαίωμα σχολιασμού για τέτοια περίπτωση ποτέ.

Τώρα αν είχε μια προσωπική αντιπαράθεση με συνάδελφο αξιωματικό, πιστεύουμε ότι δεν λύνονται τα προβλήματα με την απομάκρυνση ενός επιτυχημένου !

Έναν επιτυχημένο και άξιο Αξιωματικό δεν τον στέλνεις πρόωρα στην «εξέδρα» χωρίς σοβαρό λόγο και αιτία !

Για άλλη μια φορά αυτή η κυβέρνηση μας «υπενθυμίζει» ότι όλα γίνονται πρόχειρα χωρίς σχεδιασμό, χωρίς οργάνωση χωρίς κριτήρια και το καλό και σωστό για τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον μπαίνει τελευταίο…

Ας ειναι το τελευταίο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της Ηλείας χωρίς την Ηλεία !

Ευχόμαστε ο νέος  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας ( ταξίαρχος στο Βαθμό) Απόστολος Μαρτζάκλης να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του προηγούμενου και να το εξελίξει ακόμα περισσότερο για το καλό της Περιοχής μας.


  • 241
    Shares