Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
24.6 C
Pýrgos

Ανακοίνωση από τα Μαθητικά Συμβούλια του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

spot_img

«Τα Μαθητικά Συμβούλια του Σχολείου μας καλούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στη μουσική-καλλιτεχνική διαμαρτυρία η οποία διοργανώνεται από τους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων σε συνεργασία με την Π.Ε.Γ.Μ.Κ. την Πέμπτη 28/11/2019, 10:30 π. μ, στην Πλατεία Συντάγματος. Στα πλαίσια αυτών των αγώνων προχωρούμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στο χώρο του Σχολείου μας, με συμβολική κατάληψη του χώρου του.

Απαιτούμε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας. Άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα.
  • Δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.
  • Σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.( Λειτουργικά και σε αυστηρές προϋποθέσεις υγιεινής και καθαριότητας, πολύ περισσότερο για το δικό μας που το 22ο έτος του το βρίσκει ακόμη στα λυώμενα.)
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαιτούμενου προσωπικού για τη σωστή λειτουργία των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. ( Διδακτικό προσωπικό μαθημάτων και οργάνων σύμφωνα με τις ανάγκες μας, αρκετό ηχοτεχνικό υλικό, χημείο, οπτικοακουστικά μέσα με σύγχρονες δυνατότητες).
  • Υποχρεωτική αναγνώριση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στα αντικείμενα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
  • Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997. Διενέργεια εξετάσεων στο πλαίσιο της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για την απόκτηση πτυχίων Ευρωπαϊκής Μουσικής, Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων.
  • Καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Να αποκατασταθεί το Άσυλο στα πνευματικά Ιδρύματα της χώρας, ως εγγύηση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, θεμέλιο της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού.

 

Καλούμε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να διοργανώσουν και να λάβουν μέρος σε μουσικές-καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα.

Δωρεάν δημόσια μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση

των σύγχρονων αναγκών και των σύγχρονων δυνατοτήτων για όλους!

Τα 15μελή Γυμνασίου κ΄Λυκείου»

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα