Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2022
24 C
Pýrgos

Ανακοίνωση από τον δήμο Ζαχάρως για τα πασχαλινά «αερόστατα»

spot_img

Ανακοίνωση από τον δήμο Ζαχάρως για τα πασχαλινά «αερόστατα»

«Αγαπητοί δημότες,

το έθιμο να πετάνε αερόστατα  στη Ζαχάρω τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι παλιό, δημοφιλές και αγαπητό, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Οι κλιματικές συνθήκες όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει και καθιστούν το πέταγμα των αερόστατων πολύ επικίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς. Την περασμένη χρονιά αερόστατο κατά την πτώση του προκάλεσε σοβαρή πυρκαγιά στο δάσος του Λαπίθα, στην περιοχή της Σμέρνας και παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων κάηκε μεγάλη δασική έκταση. Ευτυχώς, λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της άπνοιας που επικρατούσε αποφύγαμε τα χειρότερα.

Φέτος η πολύ χαμηλή υγρασία καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο το πέταγμα αερόστατων. Ήδη και χωρίς να έχουμε φτάσει ακόμη στο καλοκαίρι,  έχουν ξεσπάσει τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή μας. Κάνουμε έκκληση προς όλους να μην πετάξουν αερόστατα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η οδηγία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο τελευταίο Συντονιστικό  Τοπικό Όργανο του Δήμου Ζαχάρως  ήταν ότι στην περιοχή  του Δήμου μας ο κίνδυνος από το πέταγμα των αερόστατων είναι μεγάλος.

Παρακαλούμε όλους για την τήρηση της σύστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την προσοχή σας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα