Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022
22.9 C
Pýrgos

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αμαλιάδας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

spot_img

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αμαλιάδας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

«Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας παραβρέθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ. Σ. Ήλιδας όπου και συζητήθηκε το θέμα των πιατσών.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Χριστοδουλόπουλος, Κολόσακας και Κράλλης, απηύθυναν ερώτηση στον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη σχετικώς με την ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης Ταξί.

Αναλυτικώς: Με την απόφαση 267/2003 του Δ.Σ. Αμαλιάδας, οι συνολικές θέσεις που θεσμοθετήθηκαν για καθημερινή χρήση ήσαν 55 προκειμένου να εξυπηρετούνται πρωτίστως οι πολίτες και κατ΄ επέκταση τα 67 Ταξί της πόλης.

Σήμερα, μετά   την ουσιαστική κατάργηση των θεσμοθετημένων χώρων σε Νοσοκομείο και ΟΣΕ που δεν έχουν πλέον επαγγελματικό αντικείμενο,  την αναστολή λειτουργίας της πιάτσας της οδού Δαλιάνηκαι τον περιορισμό εκτάσεως της πιάτσας της οδού Δεληγιάννη (από τα 72 μέτρα στα 50 λόγω κατασκευής πεζοδρομίων) έχουν μειωθεί κατά 50%  οι θέσεις στάθμευσης ΤΑΞΙ.

Έχουν απομείνει επομένως λιγότερες από τις μισές αρχικώς προβλεφθείσες θέσεις σταθμεύσεως.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Λυμπέρης διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι:

1) Ο Δήμος θα προχωρήσει σε συνολική τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης προκειμένου να λυθούν τόσο τα προβλήματα των ΤΑΞΙ, όσο κι άλλα, που έχουν παρατηρηθεί λόγω της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αμαλιάδας.

2) Δεδομένου   ότι η τροποποίηση  είναι χρονοβόρα, ο Δήμος θα προχωρήσει σε άμεσες  ενέργειες για την προσωρινή αύξηση των θέσεων ΤΑΞΙ.

Το Σωματείο μας κρατάει μικρό καλάθι αναφορικώς με τις «δεσμεύσεις» του κ. Δημάρχου. Οι παλινωδίες των τελευταίων 2,5 ετών, αψευδής μάρτυς.

ΟΨΟΜΕΘΑ».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα