25.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Ανακοίνωση για την λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ».

«Την Τετάρτη 20-3-2019 το κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» παραδόθηκε προς χρήση στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας, μιας και αποπερατώθηκαν οι εργασίες της αποκατάστασης του προβλήματος στεγανότητας στη στέγη. Εργασίες που διήρκησαν

μόνο τρεις μέρες και είναι απορίας άξιον και πρέπει να αναζητηθεί ο λόγος που δημιουργήθηκε όλη αυτή η αναστάτωση εφόσον απαιτούνταν μόνο τόσος λίγος χρόνος παρέμβασης.

Τα σωματεία ειδοποιηθήκαν τηλεφωνικώς (όχι εγγράφως) ότι το κλειστό γυμναστήριο παραδίδεται προς χρήση μόνο για προπονήσεις και όχι για επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ

στην ερώτηση ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το παρκέ, η απάντηση ήταν ότι η ευθύνη ανήκει στα σωματεία και τους ίδιους τους αθλούμενους.

Με μια επίσκεψη στο χώρο διαπιστώνεται εύκολα ότι πέραν της επισκευής της στέγης (μόνο του κύριου γηπέδου – όχι του βοηθητικού), δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτα απ’ όλα αυτά που

απαιτούνται, ώστε το κλειστό γυμναστήριο να γίνει ασφαλές και λειτουργικό και ειδικότερα:

 έλεγχος και επιδιόρθωση του παρκέ (αν απαιτείται αντικατάσταση άμεσες ενέργειες),

 επισκευή του βοηθητικού γυμναστηρίου, πίσω αίθουσα (ώστε να γίνει λειτουργικό),

 αντιμετώπιση και επιδιόρθωση όλων των τεχνικών προβλημάτων που παρατηρούνται στο εξωτερικό του κλειστού γυμναστήριου,

 επισκευές και συντήρηση στις αίθουσες των αποδυτηρίων κλπ

Αντιθέτως αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι το παρκέ φέρει σοβαρότατες φθορές σε πάρα πολλά σημεία που το καθιστούν επικίνδυνο, αφού τόνοι όμβριων υδάτων εισέρρεαν και το πλημύριζαν για μήνες, χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προφύλαξή του. Επίσης η πίσω αίθουσα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση με τον κίνδυνο να ελλοχεύει παντού.

Οι ανακοινώσεις περί εντάξεων σε προγράμματα και τυχόν δημοπρατήσεις που ακούγονται είναι προς τη θετική κατεύθυνση, όμως για να είμαστε ειλικρινείς αν τελικά ισχύουν τα όσα ακούγονται, όλα αυτά θα περαιωθούν μετά από ένα χρόνο τουλάχιστον, κάτι που σημαίνει ότι και η επόμενη σεζόν θα βρει την πόλη του Πύργου χωρίς λειτουργικό κλειστό αθλητικό γυμναστήριο.

Έτσι ύστερα από ώριμη σκέψη και θέλοντας να προφυλάξουμε τους αθλητές και τα παιδιά μας, ενημερώνουμε ότι δεν θα κάνουμε χρήση του κλειστού ούτε για προπονήσεις, παρά μόνο όταν εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις εκείνες που το καθιστούν ασφαλές και λειτουργικό.

Δεδομένου ότι η φετινή αγωνιστική χρονιά ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα, πιστεύουμε ότι στόχος τόσο της Δημοτικής Αρχής αλλά και όλων των σωματείων πρέπει να είναι το κλειστό

γυμναστήριο «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» να είναι έτοιμο, ασφαλές και λειτουργικό για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε από τα παιδιά μας, για ακόμα μία χρονιά, τη χαρά του αθλητισμού και ίσως τη μοναδική υγιή ενασχόληση που υπάρχει στην πόλη μας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα στη γη των Ολυμπιακών Αγώνων, να στερούμε από τα παιδιά μας τον αθλητισμό. Οφείλουμε εμείς ως πολίτες και γονείς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και μαζί με τη

Δημοτική Αρχή να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα στολίδι, που θα μπορούν να περνούν αθλούμενα ευχάριστα και εποικοδομητικά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους. Λάθη και παραλείψεις χρόνων δεν έχουμε το δικαίωμα να τις χρεώνουμε στα παιδιά μας.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε τους υπολοίπους μήνες μέχρι και το τέλος Αυγούστου, η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν το κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» λειτουργικό και ασφαλές. Ειδικά για την αποκατάσταση του παρκέ και της πίσω αίθουσας δεν απαιτούνται τεράστια ποσά, παρά μόνο θέληση.

Θέληση από τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες της, υπομονή, κατανόηση και υποστήριξη από όλα τα αθλητικά σωματεία. Η εμπειρία του Δημάρχου, η αγάπη του για τον αθλητισμό και για τα μικρά παιδιά, ας αποτελέσει το κίνητρο να καταφέρουμε κάτι που μοιάζει αδύνατο. Και έχουμε αποδείξει πολλάκις ότι όταν θέλουμε μπορούμε και τα καταφέρνουμε. Εμείς από τη μεριά μας θα σταθούμε αρωγοί, να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ώστε στο τέλος Αυγούστου να παραδοθεί για χρήση το κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας. Ίσως θα είναι το σημαντικότερο έργο της Δημοτικής Αρχής προς τα μικρά παιδιά της πόλης μας.

Τους το οφείλουμε….. Τους το χρωστάμε…..»

Οι σύλλογοι-σωματεία

Γ.Ε. ΠΥΡΓΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΠΥΡΓΕΑΣ Α.Π.Σ.

ΤΙΤΑΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Γ.Ε. ΠΥΡΓΟΥ ΙΦΙΤΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα