ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα από τον Σύλλογο Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως


«Ένα νέο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με ρυθμό που αυξάνεται ανησυχητικά στους Δήμους όλης της Χώρας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Μαΐου το πρωί εργαζόμενη στο τομέα της καθαριότητας τραυματίστηκε μετά από πτώση που είχε από απορριμματοφόρο κατά την διαδικασία της αποκομιδής.

Συγκεκριμένα η συνάδελφος φέρεται να ζαλίστηκε και να γλίστρησε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Ευχόμαστε περαστικά στη συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση, θα είμαστε στο πλευρό της και της υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατό πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εκσυγχρονισμό στο μηχανολογικό εξοπλισμό και σύγχρονη προστασία στους εργαζόμενους με υλικά και μέσα ασφαλείας και υγιεινής».

Υπενθυμίζεται, όπως ανάφερε και στην αρχική του ανάρτηση το Ilia.news ότι το ατύχημα σημειώθηκε κατά την διάρκεια της αποκομιδής των  απορριμμάτων στον Αμπελώνα, όταν η εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Πύργου ζαλίστηκε, την ώρα που πήγε να ανέβει στο απορριμματοφόρο και έπεσε στο έδαφος.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

 

 

Γυναίκα έπεσε από το απορριμματοφόρο στον Αμπελώνα