ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΠΥΡΓΟΥ

Ανακοίνωση εμπορικού συλλόγου Πύργου για τα μέτρα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων ενόψει του προβλήματος του κορωνοιου, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :

Τα εν λόγω μέτρα αφορούν τη μειοψηφία των τοπικών επιχειρήσεων, αφού οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή  είναι ελάχιστες και αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς.

Από την προηγούμενη Τετάρτη έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πανικού από παραπληροφόρηση  με αποτέλεσμα να παρατηρούμε αυτό το διάστημα πτώση του τζίρου που φτάνει το 90 %.

Είναι  επιτακτική η ανάγκη  αντικατάστασης των ανακοινωθέντων μέτρων με ένα γενναίο πακέτο  μέτρων, ικανών  να φέρουν την ομαλότητα στην αγορά, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις επιστολές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας .

Στην ήδη προβληματική τοπική αγορά, η οποία δυσκολεύεται να ΄΄ συνέλθει ¨       ( πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες κτλ ) έρχεται να προστεθεί ακόμα μία καταστροφή που οδηγεί σε κατάσταση αβεβαιότητας και βίαιης συρρίκνωσης των εισοδημάτων μας και καλούμαστε να αναλάβουμε τις συνέπειες με τις πόρτες των καταστημάτων μας ανοιχτές.

Τις επόμενες ημέρες ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάλυση και προώθηση  των αιτημάτων με τους οικονομικούς– παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς χωρίς λαϊκισμούς και κραυγές.

 

     Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γεν.Γραμματέας

Ηλίας Ξανθούλης                                                                                  Νίκος Σκορδαλής