Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ήλιδας

spot_img

Προτεινόμενα

Σήμερα Δευτέρα 28-02-2018, μετά από έκτακτη συνάντηση των εργαζομένων, των παιδικών σταθμών, του ΝΠΔΔ: Ο ΗΛΕΙΟΣ, Δ. Ήλιδας, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων με αφορμή την ψήφιση της επίμαχης διάταξης που ορίζει υποχρεωτική την προνηπιακή εκπαίδευση και αποσκοπεί στην υποβάθμιση και την απαξίωση του έργου που προσφέρουν οι παιδικοί σταθμοί, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:
1. Συμφωνούμε στην απόσυρση της επίμαχης διάταξης που:
 υποβαθμίζει τον ρόλο του παιδαγωγού – εκπαιδευτικού στους παιδικούς σταθμούς
 θα επηρεάσει τη ζωή χιλιάδων παιδιών, τα οποία μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα πρέπει να ενταχθούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, στην ευαίσθητη ηλικία των τεσσάρων (4) ετών, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένες οι αναγκαίες Δημόσιες υποδομές για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.
 Θα επιβαρύνει χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητά τους, πολύ μεγάλες δυσλειτουργίες. Είναι γνωστό ότι τα Νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν για τρεις (3) από τους δώδεκα (12) μήνες το χρόνο, η ημερήσια λειτουργία τους δεν εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς αφού το ωράριο τους είναι μικρότερο σε σχέση με το διευρυμένο των Παιδικών Σταθμών, ενώ επιπρόσθετα, δεν διασφαλίζονται η σίτιση και η υγιεινή διαβίωση των παιδιών (απουσία βοηθητικού προσωπικού).
2. Προτείνουμε:
 Την αναβάθμιση του ρόλου του παιδαγωγού στον παιδικό σταθμό και την βελτίωση της λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων.
 Την προάσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κόντρα στα συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση τους
 Όσο αφορά τον Δήμο Ήλιδας, με την σύμφωνη γνώμη και την προσπάθεια του Δημάρχου κ. Χριστοδουλόπουλου και του Προέδρου, του νομικού προσώπου κ. Μανωλόπουλου, προτείνουμε την δημιουργία δύο βρεφικών τμημάτων για την διασφάλιση των εργαζομένων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και την εξυπηρέτηση των αναγκών, των δημοτών της πόλης μας.
Οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών
Του ΝΠΔΔ: Ο ΗΛΕΙΟΣ
Δ. Ήλιδας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα