Ανακοίνωση Νέας Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ηλείας

spot_img

Προτεινόμενα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Νέα Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ηλείας: «Στην Δημοκρατία κυβερνά η πλειοψηφία…»

Σε ανακοίνωση της  «Νέας Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ηλείας» αναφορικά με τις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, επισημαίνονται τα εξής:

«Στην Δημοκρατία εξ όσων γνωρίζουμε, κυβερνά η πλειοψηφία. Η πλειοψηφία που εκφράζει την βούληση των περισσοτέρων. Και η οποία γίνεται σεβαστή από τους ολιγότερους, τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και στοιχειώδες ήθος. Η Δημοκρατία απεχθάνεται το παρασκήνιο, τις βαριές κουρτίνες και τους ψιθύρους στο ημίφως. Είναι ασύμβατη με τις μεθοδεύσεις που έχουν σκοπό να ματαιώσουν την δύναμη της κάλπης και να μεταβάλουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε παρωδία. Αυτό συμβαίνει και όταν οι συμμαχίες των ηττημένων έχουν σαν στόχο την ακύρωση της βούλησης των νικητών με τον σχηματισμό μιας ετερόκλητης και ευκαιριακής ” πλειοψηφίας”. Μιας πλειοψηφίας που ανατρέπει τους  εκλογικούς συσχετισμούς καθώς αποτελεί προφανώς προϊόν συναλλαγής.

Στις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας η παράταξή μας κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών και των συνειδήσεων των συναδέλφων και αναδείχθηκε ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. Θα ανέμενε κανείς ότι από την παράταξη αυτή τηρουμένων των κανόνων του δημοκρατικού παιχνιδιού , θα αναδεικνυόταν και ο Πρόεδρος της Ενώσεως μας. Επλανήθημεν πλάνην οικτράν. Διότι Πρόεδρος αναδείχθηκε εκπρόσωπος της παράταξης η οποία συγκέντρωσε μόλις 77 ψηφοδέλτια , έναντι 141 της δικής μας! Πως άραγε συνέβη αυτό;  Συνέβη διότι καταπατήθηκαν οι παραπάνω στοιχειώδες κανόνες της Δημοκρατίας προς ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Συνέβη διότι κάποιοι χωρίς κανέναν δισταγμό και χωρίς αιδώ , συνωμότησαν πίσω από τις πλάτες της πρωτογενούς πλειοψηφίας  όπως την ανέδειξε η κάλπη , μοιράζοντας καρέκλες και αξιώματα.

Κατά την συγκρότηση του νέου Δ.Σ η παράταξή μας, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα της Ενώσεως μας και παραμένοντας πιστή στις αρχικές της δεσμεύσεις, πρότεινε την θέση του προέδρου να καταλάβει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της πλειοψηφούσας παράταξης κ. ΚΑΤΣΩΛΗΣ Γρηγόριος και  την θέση του Γραμματέα να καταλάβει ο πλειοψηφήσας σύμβουλος της δεύτερης στη σειρά παράταξης κ . ΖΩΝΤΟΣ Παναγιώτης. Τούτο μυστηριωδώς δεν έγινε δεκτό και κατόπιν αυτού αυτοπροτάθηκαν για την θέση του προέδρου ο εξ ημών κ. ΚΑΤΣΩΛΗΣ Γρηγόριος, ο από την δεύτερη παράταξη κ.ΖΩΝΤΟΣ Παναγιώτης και από την τρίτη κατά σειρά παράταξη ο κ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ηλίας. Και ώ του θαύματος εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία ο κ. ΖΩΝΤΟΣ Παναγιώτης  με ψήφους 4-3, γεγονός που αποδεικνύει αβίαστα ότι ο κ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ηλίας δεν ψήφισε ούτε καν τον εαυτό του! διακομωδώντας  την όλη διαδικασία και επιδεικνύοντας   παντελής έλλειψη σεβασμού  στο  συνδικαλιστικό κίνημα  που επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει από την θέση του Προέδρου. Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ τον λόγο για τον οποίο δεν ψήφισε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και επειδή τα γραπτά μένουν τον καλούμε επίσης   να μας απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα ”Την επομένη των εκλογών με δήλωσή του στον τοπικό τύπο είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα διεκδικήσει κάποια θέση στο νέο Δ.Σ. Γιατί λοιπόν κατά την διαδικασία συγκρότησης του Δ.Σ σε σώμα έθεσε εαυτόν υποψήφιο πρόεδρο? Μήπως έκρινε την θητεία του επιτυχημένη και ήθελε να την συνεχίσει ή μήπως ήθελε να προλάβει τυχόν αποτέλεσμα που δεν θα ήταν της αρεσκείας του?

Το αποτέλεσμα αυτό αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι αποτελεί προφανώς προϊόν ψυχρής συναλλαγής και προεκλογικής συμφωνίας. Επομένως  η  ”υποτιθέμενη” άβυσσο που χώριζε τους κ. ΖΩΝΤΟ και κ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ  γεφυρώθηκε , ως δια μαγείας χωρίς «κρότον κτιστών ή ήχον» . Στα μουλωχτά που λέει και ο θυμόσοσφος λαός μας!

Δεν πρέπει όμως να διαλανθάνει της προσοχής των συναδέλφων μας , ότι πριν την συγκρότηση του Δ.Σ δήλωσαν παραίτηση από την παράταξη του κ. ΖΩΝΤΟΥ Παναγιώτη οι εκλεγείς σύμβουλοι κ. ΧΑΡΙΤΟΣ Αντώνιος και κ. ΑΓΩΓΙΑΤΗΣ Αλέξιος, οι οποίοι και αντικατεστάθησαν από τον κ. ΠΙΚΕΑ Δημήτριο. Οι δυο παραιτηθείς σύμβουλοι με την στάση τους έθεσαν σε δεύτερη μοίρα την τιμή που τους έκαναν οι συνάδελφοι μας να τους εκλέξουν στο Δ.Σ και σε πρώτη μοίρα την παντί τρόπω αποφυγή της συμμετοχής τους σε όσα  έμελλε να διαδραματισθούν κατά την συγκρότηση  του Δ.Σ . Εύκολα πλέον συμπεραίνει κανείς ότι οι κ. ΧΑΡΙΤΟΣ και κ. ΑΓΩΓΙΑΤΗΣ προτίμησαν την άτακτη φυγή , εκτιθέμενοι στους συναδέλφους και ψηφοφόρους τους και όχι την θαρραλέα στάση να συμμετάσχουν στο Δ.Σ και να ψηφίσουν για Πρόεδρο και όχι μόνο  εκείνους που τους προέτρεπε η συνείδησή τους και όχι εκείνους που είχαν προαποφασίσει άλλοι για αυτούς.

Όλα τα παραπάνω δεν τιμούν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ,καθώς σαν θεματοφύλακες της έννομης τάξης και εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας, οφείλουμε να διδάσκουμε και να εμπνέουμε ήθος και αρχές.

Η παράταξή μας  ευχαριστώντας για μια ακόμα φορά όλους αυτούς που μας τίμησαν και μας ανέδειξαν πλειοψηφούσα δύναμη στην Ένωση μας, δεσμεύεται ότι θα προασπίσει τις αξίες και τα ιδανικά  που μας ενέπνευσαν να ενταχθούμε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν θα μας εμποδίσει κανείς και τίποτα. Σας κοιτάζουμε στα μάτια όπως και πριν και σας ευχαριστούμε που κλείσατε τα αυτιά σας σε όλες αυτές τις σειρήνες που τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά προσπαθούσαν να σας πείσουν ότι η δική μας παράταξη είχε ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι των καταμερισμό των αξιωμάτων. Να γνωρίζετε άπαντες οι συνάδελφοι πως ο συνδικαλισμός για εμάς είναι πάνω από αξιώματα και προσωπικές φιλοδοξίες, το αποδείξαμε άλλωστε με την στάση μας πριν και μετά την εκλογική διαδικασία. Δύναμή μας είστε όλοι εσείς που πιστέψατε σε εμάς και για εσάς  αξίζει να συνεχίσουμε με κάθε κόστος.

Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας!».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα