ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΗΛΙΔΑΣ

Ανακοίνωση της ‘Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ήλιδας για τη στάση του προέδρου  του Εμπορικού Συλλόγου για το νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις

  • 5
    Shares

Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που την στηρίζουν προσπαθούν για άλλη μια φορά να βάλουν στο χέρι τη μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που αποφασίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός.

Παίρνουν νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος μπροστά στη βαθιά ύφεση που σκιάζει τις ζωές μας. Ετοιμάζουν νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα επίθεση σε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει. Θέλουν “σιγή νεκροταφείου”, τον λαό φοβισμένο, να δέχεται παθητικά το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Προσβάλλουν την νοημοσύνη μας, όπως και κάθε μικρού επαγγελματία και εμπόρου που βλέπει κάθε χρονιά να είναι πιο δύσκολη από την προηγουμένη. Αλήθεια, για την αναδουλειά, τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε χιλιάδες επαγγελματίες στον τόπο μας και σε όλη την Ελλάδα, από τις γειτονιές των πόλεων έως τα χωριά φταίνε οι διαδηλώσεις;

Κλειστά μαγαζιά συναντάμε σε κάθε δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία των πόλεων, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά. Αλήθεια πόσες τέτοιες έγιναν σε περιοχές που δεν υπάρχει καν κάποια στοιχειώδεις συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, των αγροτών ή και εμάς των επαγγελματιών;

Έχουμε πείρα, λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις. Αυτές είναι οι αιτίες που μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο, για αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνει χρήμα τους μονοπωλιακούς ομίλους!

Το μπλοκάρισμα στην πράξη αυτού του νομοσχέδιο και της αντιλαϊκής πολιτικής που το συνοδεύει αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, βιοτέχνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ποινικοποιήσει, με ευθύνη και της προηγούμενης Κυβέρνησης, τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση έχει ξαμολήσει και τα παπαγαλάκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και των ΕΒΕ για να εμφανίσει ότι τάχα υπάρχει συναίνεση στην πολιτική της. Την ίδια ώρα, δεν έχουν βγάλει άχνα για τα προβλήματα των μικρών εμπόρων σε όλη την πανδημία, κουβέντα για τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων, κουβέντα για τις κατασχέσεις, κουβέντα για τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και τώρα σαν εκπρόσωποι Τύπου της κυβέρνησης βρήκαν ότι φταίνε οι κινητοποιήσεις.

Η παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΛΙΔΑΣ», κάλεσε έγκαιρα τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας ώστε να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. και να πάρει απόφαση ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που συζητιέται στη Βουλή σήμερα 9/7.

Θεωρούμε χρέος μας και αναγκαιότητα, τη συζήτηση και λήψη απόφασης από το συνδικαλιστικό μας όργανο, πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως και την άμεση ενημέρωση των μελών μας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. όρισε τη συζήτηση για  την Τρίτη  15 του μήνα και δήλωσε ότι περιμένει να πάρει απόφαση πρώτα η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  Πελοποννήσου – Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης  η οποία αντίστοιχα κωλυσιεργεί να τοποθετηθεί. Τα θέματα αυτά δεν μπαίνουν σε αναμονή!

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Δε μπορούμε να επιτρέψουμε τη μετατροπή του Εμπορικού Συλλόγου ‘Ήλιδας σε χειροκροτητή αυτού του νόμου έκτρωμα! Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

 

Για την παράταξη  το μέλος του Δ.Σ.

ΚΟΛΛΙΑΣ  ΣΤΑΘΗΣ


  • 5
    Shares