ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης για τον νομό Ηλείας

  • 4
    Shares

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα  στήριξής της οικονομίας, την αναστολή ΦΠΑ πληρωτέου τέλος Μαρτίου για 4 μήνες και αναστολή πληρωμής προς τις ΔΟΥ όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα για 10 μέρες με κρατική εντολή και αντίστοιχα μέτρα για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις ρυθμίσεις αυτών για 3 μήνες μέχρι τέλος Ιουνίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης κρίνεται τουλάχιστον απογοητευτική και ανύπαρκτη.

Το λιγότερο που έπρεπε ήδη να έχει κάνει ο υπουργός οικονομικών κ.Σταικούρας και ο υπουργός επενδύσεων κ.Γεωργιάδης είναι να ανακοινώσουν μέτρα στήριξης ρεαλιστικής αναστολής ΦΠΑ και φόρου για τον τουριστικό κλάδο που οι ακυρώσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία κρίνονται απογοητευτικές, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τα νυχτερινά κέντρα και καφέ που βλέπουν την πελατεία τους να εξαϋλώνεται και δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι υπόλοιπες επιχειρήσεις εκτός αυτών λες και δεν έχουν υποστεί ζημιά.

Ο υπουργός εργασίας κ.Βρούτσης για άλλη μια φορά είναι κατώτερος των περιστάσεων δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να καθορίσει βήματα στήριξης των εργαζομένων που μπαίνουν σε μία ατέρμονη εργασιακή ανασφάλεια και δεν καθορίζει ένα καθαρό πλάνο στήριξης των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω μιας ρεαλιστικής αναστολής των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο νομός Ηλείας ειδικά που βάλλεται από συνεχόμενα και ύποπτα κρούσματα κορονοϊου θα περιμέναμε ότι τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης θα ανακουφίσουν και θα ελαφρύνουν την δοκιμαζόμενη οικονομία μας αλλά για άλλη μια φορά άνθρακας ο θησαυρός της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του νομού Ηλείας κ.Αυγερινοπούλου, κ.Τζαβάρας, κ.Νικολακόπουλος και ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη και αποδεικνύουν ακόμα μια φορά την ανικανότητα τους.

Σαν νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας απαιτούμε την άμεση στήριξη όλων των δοκιμαζόμενων κλάδων και επιχειρήσεων και καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη σε δημιουργία μετώπου απέναντι στα σχέδια μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.


  • 4
    Shares